03-11-05

Leve de vernieuwing!

Na mijn movie-blogje ook nog een persoonlijke update :-)
 
Khad een week geleden een brief gekregen dat ik me op het gemeentehuis mocht aanmelden voor een elektronische paspoort. Jeej :p
 
God weet waarom ze me daar nu al mee komen lastigvallen, want mijn huidig paspoort is nog bijna een halfjaar geldig maar kom. Ik stel me geen vragen meer bij de ondoorgrondelijke werkwijze van onze gemeente.
 
Ikke van goeje wil en om 10u vertrokken om een pasfotootje te laten maken en naar het gemeentehuis te gaan.
 
Eerste tegenslag: er zijn 2 fotografen in ons dorp maar die hebben besloten beide op donderdag te sluiten.
 
Hebben sommige zelfstandigen nu echt zo weinig inzicht dat ze niet weten dat het economisch NIET slim is om op dezelfde dag als de concurrentie te sluiten? Ik ben economist in opleiding en weet dat wel, waarom weten zij dat dan niet?
 
Soit, ikke mezelf herpakt en vertrokken naar de dichtsbijliggende fotograaf dan maar.
 
Na een kwartiertje rijden kom ik daar aan. Een oude mevrouw zegt dat ik me in het kot naast de kassa mag zetten en dat ze dan een foto zal komen trekken. Jeej, we boeken vooruitgang! Die trekt zonder het te zeggen ne foto en laat me hem ook niet zien. Ze drukt da onmiddelijk af en daar moest ik het dan maar mee doen. "Dat is dan 9 euro aub"
 
Arggggggg! Gevolg: ikke 9 euro armer en heb nu 6 pasfoto's waar ik opsta zoals een maffiosi. Gevolg daarvan: de komende 5 jaar gaan ze mij aan de douane grondig van boven tot onder bekijken om te zien waar ik die drugs toch maar verstopt heb.
 
Ikke met mijne mottige foto op zak naar het gemeentehuis. Het was ondertussen toch al iets voor 11u geworden. Dat was dus al ruimschoots voorbij mijn planning. Doe de deur open: 9 man was nog voor mij aan de beurt, 9 MAN! Met alle respect maar bij ons op het gemeentehuis werken ze zo snel als dat een slak de straat oversteekt eh. Ik kreeg dus al last van vapeurkes.
 
Na een hele rompslomp en een dik uur naar een ranzige muur te staren, was ik dus pas om 12u30 weer thuis. Eten was al koud en weer 2u30 van mijn dag kwijt aan euh ... niet echt iets nuttig (om het proper te formuleren).
 
Ik kijk al uit naar binnen 2 weken: dan krijg ik een brief met pin en puk-code en dan mag ik nog eens  naar het gemeentehuis om mijn paspoort af te halen ... Woehoe, partieeee!
 
Misschien dat ik dan maar een boek meedoe; kwestie van me nuttig te kunnen bezighouden ...14:57 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.