06-11-05

Met ups & downs

De laatste blog van mijn lesvrije week. Bedenkingen, heel veel bedenkingen ...
 
Lesvrije week, een goede benaming eigenlijk ... Geen les das juist, maar werk, ohh zo veel werk. Ik had een lijst van wat ik wou doen en nu zie ik wat ik effectief gedaan heb. Geen slechte prestatie, maar er toch niet helemaal geraakt. Hoe komt dit? Onverwachte situaties, niets verloopt volgens plan, veel verrassende wendingen, nieuwe ontdekkingen. Is dit slecht? Helemaal niet, wat zou het leven zijn zonder verrassingen, als alles altijd volgens plan zou verlopen. Nee, ik zou het niet moeten hebben, maar toch zou het fijn zijn moest ik er af en toe in slagen alle geplande werk uit te voeren.
 
Ik geloof uit de grond van mijn hart dat in elke mens iets goed zit. Hoewel mijn vader mij voor naief verslijt blijf ik er in geloven. Al moet ik zeggen dat het soms verschrikkelijk moeilijk is.
 
Hoe kunnen sommige "vrienden" je soms zo hard kwetsen? Heb over heel wat nagedacht tijdens mijn kerkhovenwandeling. Die wandeling heeft me deugd gedaan, op je gemak met de frisse wind in je gezicht een beetje filosofisch nadenken ... het kan soms nodig zijn.
 
Vaststelling: heb één vriendin waaraan ik mijn ziel zou verkopen, die er altijd voor me staat. Dat geldt in twee richtingen, dat weet zij, dat weet ik. We verstaan elkaar met een half woord of soms zelfs geen woorden ...
 
Hoe komt het dat ik zoveel "vrienden" heb en er maar eentje is die alles weet? Zijn die anderen wel "vrienden" of zijn het gewoon vreemdelingen waar ik af en toe een praatje mee slaag? Moeilijke vraag ... Ik zou zo graag zeggen dat het vrienden zijn, maar vergeleken met die ene vriendin verdienen ze amper "vriend" genoemd te worden.
 
Waarom kunnen mijn "vrienden" mij ook niet zo gemakkelijk verstaan en ik hen, met of zonder woorden? Het leven zou zoveel gemakkelijker zijn. But than again: wil ik het wel allemaal zo gemakkelijk hebben? Zou het leven nog even interessant zijn dan? Ik betwijfel het ...
 
Veel vragen aan het einde van deze dag ... vragen waarop je zomaar geen antwoord kunt geven, vragen die het leven interessant maken. Die van het leven één grote ontdekkingstocht maken.
 
Alles kent zijn ups & downs, zo ook het leven ...

21:36 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

*** inderdaad.... zo is het leven: geen hoogtes zonder dieptepunten!!!!

heb dit graag gelezen... je bent een gevoelsmens.... my kind ;-)))

Gepost door: Talleke | 08-11-05

De commentaren zijn gesloten.