08-11-05

Congressen, samples en aura's

Vandaag pas laat gekomen tot het schrijven van mijn blogje. Reden? Marketingcongres.
 
Zoals gehoopt en verwacht een interessante dag. Het thema van de dag was "Fe/male marketing - how to reach women and men" (Klik op de foto dan kan je de vergrote versie van de affiches eens bekijken)
 
6 mensen uit het bedrijfsleven kwamen hun bevindingen, marketingscampagnes toelichten. Zijn de revue gepasseerd: Uitgeefdirecteur van Sanoma (Libelle, Evita, Glamit, Feeling, HUMO ...), Marketingmanagers van Flair, Ché & P-magazine, Axe ... Eén van de zes was een australische spreker over specific Gay & Lesbian marketing.
 
Alé om niet heel het spel uit te leggen (dan ben ik morgen nog bezig) het was super interessant! Ben heel blij dat ik mijne vrije dag daaraan opgeofferd heb.
 
Eén van de sprekers had ook meegewerkt aan een onderzoek om de cliché's tussen mannen en vrouwen te onderzoeken. Conclusie: ze bestaan en sommige worden bevestigd, anderen ontkracht.
 
Twee voorbeeldjes:
  • Mannen maken sneller en objectiever beslissingen: zowel de meerderheid van de mannen als de meerderheid van de vrouwen bevestigen dit
  • Mannen houden van ronde vormen (het gaat hier niet over borsten, maar wel over het figuur): vrouwen zeggen van niet, mannen bevestigen echter dat ze van ronde vormen houden

Voor de geïnteresseerden, de resultaten van dit onderzoek zullen binnen een dikke week te vinden zijn op: www.comeva.be.

Verder nog overladen met samples, een studentpack & een giftbox. Ik zit hier dus nu naast een stapel magazines, inkoopbons en 2 zakken vol samples. Dat laatste bevat zoal: flesje Jupiler, Mort Subite Framboise, Looza Ace, Getorade, Mars, Twix, Frisk, Senseo Tabs, Rijst ... je kan het zo gek niet bedenken of ik heb het hier liggen :-) (zelfs een condoom met aarbeismaak :p)

En dan nog een randactiviteit: je kon je aura laten vastleggen op foto. Ikke dus aan het aanschuiven. Weer iets meer over mezelf te weten gekomen. Mijn eye-chakra en throath-chakra zijn erg sterk ontwikkeld. Wat betekent dit? Ik ben creatief, intuitief, spirtiueel, communicatief sterk, diplomatisch, vredig, speels, tolerant ... Ik hoor bij de mensen die waarheid, schoonheid en harmonie zoeken in alles. Kheb der een heel tekstje over gekregen :-) Maar dat allemaal uittypen zou me te ver leiden ...

Is wel eens leuk om te doen. Kweet niet of ik daar echt moet in geloven, maar ik denk wel dat er iets van aan is. Ik kon me wel erkennen in de dingen die die mens tegen mij vertelde, al is de vraag: kan iedereen dat niet?

Ben blij dat ik dit allemaal gedaan heb. Twas een erg leuke, ontspannende en tegelijke leerrijke dag. Als je ooit de kans krijgt om naar dit congres te gaan en het ligt in je interessegebied: zeker doen! De kans is groot dat ik daar volgend jaar ook weer ben :-)

Zo bloggertjes, kzou nog heel veel willen vertellen, maar dat zou allemaal wat te veel van het goeje worden. Bij deze allemaal een rustige avond en een prettige dag morgen!


19:38 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

*** Dank je.
Ik moet eigenlijk nog beginnen met studeren..
heb daarjuist nog wat met klasgenoten erover gepraat
en ook al mijn huiswerk gemaakt.
Zal nu es proberen te studeren.
Nuja, als ik slechte punten heb.. ik weet tenminste waardoor het komt.

Nog een fijne avond!
Groetjes

Gepost door: Romina | 08-11-05

JIEEHAAAAAA! mannen houden van ronde vormen ;-)
Het is nu eindelijk "bewezen" waarvan de Flair mij al enige tijd probeert te overtuigen ;-)
Nog een fijne avond!
groetjes

Gepost door: Vlindertje | 08-11-05

*** lijkt mij super interessant van die aura's.... al veel over gehoord....
maar dat condoom met aarbeiensmaak.... ik vraag mij toch altijd af wie in godsnaam een condoom in zijn mond steekt!!!!! Dat dient dáár toch niet voor??? ;-)))

Gepost door: Talleke | 09-11-05

@ @ Vlindertje: blij da'k je een fijne avond heb kunnen bezorgen :p Tuurlijk houden mannen van ronde vormen, had je daar dan ooit aan getwijfeld? De Flair, altijd waar voor je geld :p

@ Talleke: ben blij dat je dat zegt. Ik heb me gisteren hetzelfde zitten afvragen en dacht dat het aan mij lag ... Maar bon we zullen maar openminded zijn zeker? :p

Gepost door: Unagi | 09-11-05

*** dat denk ik ook... ;-))

vind 't trouwens een hele mooie poster... was ik gisteren vergeten te zeggen

Gepost door: Talleke | 10-11-05

De commentaren zijn gesloten.