14-11-05

"ik had ineens genoeg van alles"

Drukke dag vandaag ...
 
Voor ik het relaas van de dag geef nog even enkele nieuwsgierigen tevreden stellen :-) Ik zit nu in mijn masterjaar Handelswetenschappen. Alle vakken die met recht te maken hebben alsook de financiële vakken à la boekhouden, analyse van de jaarrekening e.d. liggen mij niet zo. Ben meer geïnteresseerd in marketing en management (in de ruimste zin van het woord strategisch management, personeelsmanagement, change manangement ...)
 
Zullen we maar beginnen bij het begin van de dag.
 
Nog voor de lessen begonnen het gesprekje met die vriendin. Even de situatie schetsen. Ze was al gedurende mijn bachelor (3 jaar dus) mijn beste vriendin, zo'n beetje mijn steun en toeverlaat tijdens de lessen en de examens. Dat gelde in de twee richtingen trouwens. Op het einde van vorig jaar wou ze ineens niet meer met me spreken. Als ik belde had ze geen tijd en als we afspraken op MSN kwam ze niet opdagen. Ik was daar natuurlijk van gedaan, maar heb dat tijdens de vakantie zo wa verwerkt en was het jaar begonnen zonder haar hulp, zonder haar compagnie. Niet gemakkelijk, maar kheb wel heel veel aan anderen in de les en ondertussen al een nieuw maatje gevonden :-) Kheb nog nooit zo genetwerkt als dit jaar, maar het resulteert, ik heb mij al geamuseerd en gesteund gevoeld :-)
 
Nu was ze (mijn vriendin dus nvdr) dus tot de constatie gekomen dat ze mij mist en ze wou het uitpraten. Ik ben daar op ingegaan omdat ik vooral de reden wou weten waarom ze het contact zo ineens verbroken had. Ik begreep niet waarom ze mij zo als een baksteen had laten vallen. Vandaag heb ik dus de reden gehoord: "ik had ineens genoeg van alles".
 
Kheb haar duidelijk gemaakt dat dat geen excuus is om iemand zomaar te laten vallen, zeker niet als je al 3 jaar zo aan elkaar hangt zoals wij. Ik heb haar gezegd dat ik geen behoefte meer voel om met haar samen samenvattingen te maken of papers te schrijven. Ik heb haar ook gezegd dat ik haar wel nog wil tegenkomen in de gang en een babbeltje over koetjes en kalfjes maken, maar ook niet meer als dat.
 
Ik vind dat als je iemand na 3 jaar zomaar kan laten vallen dat je dan geen echt vriendin bent. Het kan hard klinken, maar zo voel ik het aan. Het is niet dat ik dit gezegd heb in een vlaag van zinsverbijstering. Ik heb er lang over nagedacht en ik denk echt dat dat het beste is. Ik zou haar nooit meer "zo graag kunnen zien" als daarvoor. Ik zou haar niet meer kunnen vertrouwen. 3 jaar tijd en energie en PAF, alles gedaan. Dat doe je niet als je een echte vriendin bent.
 
Conclusie van ons gesprekje, we zullen elkaar nog dikwijls tegenkomen want ze volgt hetzelfde als ik en als dat gebeurt zullen we wel een praatje slagen, maar die vriendschap van vroeger zal niet meer terugkomen. Ik zie nu pas hoe naief ik soms ben geweest. Soms te goedgelovig zeker? Maar let op, ik ben heel blij dat we dat gesprek gehad hebben, nu is alles tenminste duidelijk. Al moet ik zeggen dat "ik had ineens genoeg van alles" nogal een ontevredenstellende uitleg was, ik had gehoopt op een grondigere reden ...
 
Bon, na dat gesprekje was het tijd voor mijn presentatie :-) Die is echt super verlopen (kwestie van van het ene uiterste naar het andere te gaan :p).
 
Een  presentatie geven voor een aula met 100 personen en je niet echt zenuwachtig voelen, het heeft me een heel goed gevoel gegeven, een echte adrenalinestoot. Ik kende mijn presentatie van binnen en van buiten, geen aarzelingen, alles verliep zoals het moest. En dat allemaal mooi binnen de 5 minuten. En guess what, zelfs Ann Van Elsen was aan het opletten :-) Ik heb ook allemaal positieve commentaren gegeven. Ze zeiden dat het vlot en duidelijk was gebracht met een mooie presentatie. Het enige minpuntje was dat ik soms wat stil sprak voor de achterste rij, maar daar zal mijn keelpijn wel voor iets tussenzitten :-)
 
Als laatste evenement van de dag het nieuwe vak "economisch recht". Dieje mens gaat ons 6 lessen geven en de eerste les moesten we al stellen zonder cursus. Hoe sommigen dat niet beter kunnen plannen het is mij nog altijd niet duidelijk, maar dat zal mss wel aan mij liggen?
 
Om het over de inhoud van het vak te hebben: SAAI. Het gaat over de wet op handelspraktijken en bescherming van de consument. Al heb ik aan de korte inhoud gezien dat er wel enkele leuke dingen tussenzitten, we zullen maar hopen dat hij het daar uitgebreid over heeft en de rest laat linksliggen :p Nog 5 lessen te gaan, ik hou me sterk :-)
 
Zozo, ik had verschrikkelijk veel te vertellen vandaag :p Bij deze is dat ook gebeurd. Het deed deugd om alles eens neer te "pennen". Aan allen die het helemaal gelezen hebben: proficiat. Kus van mij (voor de mannen hou ik het bij nader inzien toch maar bij een handdruk :p) en een bank vooruit :-)
 
Tot morgen, voor een minder bewogen dagverslagje!


19:22 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

°°° Ik krijg dus een handdruk,
als ik het goed begrijp.
Toch de dag goed doorgemaakt!

Groetjes

Gepost door: emiel | 14-11-05

Ik heb het helemaal uitgelezen ;-)
en idd het kan eens deugd doen om het allemaal eens neer te schrijven! Had ik ook vandaag, dat gevoel
liefs Vlindertje

Gepost door: Vlindertje | 14-11-05

omai, als ge zelfs Ann Van Elsen haar aandacht wist vast te houden zal je wel een kanjer van een presentatie hebben gegeven... Of het moesten je looks zijn die haar wakker hielden.. alhoewel, volgens de Rode Loper heeft ze een vriendje ;-)

Gepost door: Aardvarksken | 14-11-05

flash back 8 jaar terug kreeg ik hetzelfde over me...
vriendin, dat woord durf ik sindsdien bijna niet meer i de mond nemen
onlangs gebruikte ik het nog n keer, het is weer i mijn gezicht ontploft...
niet dat ik nu bang ben van contacten hoor, ik ben gewoon keihard geworden en vooral, ik nuanceer mijn benamingen... je hebt er goed aan gedaan, dat is echt zo, ik kan het alleen maar beamen... Nooit zou het nog hetzelfde zijn... Sterk wel v je dat die gewone babbeltjes er nog v zullen blijven komen... Bij mij is het niets meer dan... Ik voel me dan altijd zo hypocriet als ik dr sta te lullen, vandaar, niets...

Gepost door: abnormalia | 15-11-05

mmmmmmmmm helemaal uitgelezen en als ik dan op 't einde die beloning in ontvangst mocht nemen, had ik echt zin om het nogmaals te lezen ;-))))

Proficiat, zowel met je presentatie die prachtig verlopen is ( al heb ik daar echt niet aan getwijfeld ) als met jouw "aanpak" van die 'vriendin'.... eenmaal het vertrouwen geschaad is, is de relatie zo goed als onmogelijk....

een kus terug ;-)))

Gepost door: Talleke | 16-11-05

De commentaren zijn gesloten.