17-11-05

Unagi goes Music

Na gisteren het allemaal eens van me af geschreven te hebben, voel ik me vandaag al stukken beter. Het deed deugd van het eens van me af te schrijven. Ik heb het nooit geweten van mezelf, maar ik heb daar wel nood aan. Waarschijnlijk ook daarom dat als ik thuiskom ik altijd honderduit begin te vertellen :-) Tis niet dat het “probleem” ineens van de baan is, maar ik ben er rustiger over.

 

Bedankt allemaal voor de lieve reacties, het lijkt wel alsof die mij ergens ook geruststellen. Samen met muziek, gisteren eens een duik genomen in m’n collectie. De juiste plaat vinden en die dan beluisteren, dat kan zo ontspannend en ontvluchtend werken. Ik heb daar af en toe eens nood aan.

 

Om dan maar voort te gaan op het thema van de dag: muziek!

 

Vanalles te melden. We zullen beginnen met het slechte nieuws: nog steeds geen Hooverphonic te zien in onze brievenbus. De Post, ze hebben niet met mij … De nood wordt nochthans groot.

 

Een nieuwe fotootje op m’n blogje, rechts boven zie je het “heartagram”, het officiële symbool van de Finse groep HIM. HIM is de afkorting voor His Infernal Majesty. De foto is een link naar hun site. Als je eens gaat piepen hoor je ook direct hun laatste nieuw nummer. Kwatongen beweren dat het refrein recht uit “En Dans” van Clouseau komen. Ik geef het niet graag toe, maar de gelijkenis is idd erg groot. Je moet maar laten weten wat jullie er van denken…

 

Dan heb ik gisteren ook mijn muziekgamma op m’n blogje uitgebreid :-) Vanaf nu moet je dus een keuze maken. Ik heb er ook ineens een poll aan vastgekoppeld. Zo laat ik de beste 2 staan en verander ik elke zondag het liedje met de minste stemmen.

 

Ik hoor alle genres van muziek graag. Je zal dat in de tijd wel gaan merken :-) De liedjes die ik hier ga zetten zijn wel allemaal specialekes. Ben niet van plan van de top 50 hier te zetten. Die kent iedereen naar alle waarschijnlijkheid toch al. Ik denk het leuker is om jullie ne keer iets te laten horen dat je anders misschien niet zou horen.

 

Welke liedjes dan wel? Niet zo’n bekende muziek die ik wel goed vind. Dat kan het alternatieve genre zijn of oldies met jeugdsentiment :-) Je snapt maandag wel wat ik daarmee bedoel …

 

Wat valt er deze week te vertellen over de muziek.

 

Hooverphonic veruit dé beste Belgische groep naar mijn mening. Klik op de cover van hun nieuwe album (blauwe foto links, neen niet de alien :p) om naar hun site te gaan. Het gezicht op de cover is dat van zangeres Geike, haar stem kan mij het zwijgen opleggen.

 

Lunascape (foto) is ook een Belgische groep maar ze zijn veel minder bekend, maar daarom niet minder goed. Eén van hun liedjes, zijnde Tears From The Moon, is zelfs al gecoverd door Sinéad O’Connor. Als extraatje is de zangeres, Kyoko, ooit voor een korte tijd zangeres van Hooverphonic geweest.

 

Nightwish dan als laatste. Gothic alom, hebben één grote hit gehad: Nemo. Ik heb wel gekozen om er hier een ander liedje op te zetten zoals je kan zien. "Over The Hills And Far Away" heeft iets heel opruiends, der zit veel punch in en het heeft een soort Schotse inslag. Luister en je zal wel begrijpen wat ik bedoel. Het verhaal dat verteld wordt is ook de moeite, het kan zo een script zijn voor een kortfilm :-)

 

Voila se, voor zover mijn bijdrage van de dag.14:17 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

mmmmmmmmm geef mij maar Nightwish... nog nooit van gehoord maar de naam alleen al, zowel van de plaat als de groep.... net geluister en ik ben verkocht.... en om het risico niet te lopen dat het weggestemd wordt, neem ik het maar mee ook!!!

btw. ik bezit gelukkig geen ipod!!! ;-))))

Gepost door: Talleke | 17-11-05

°°° Ik heb gestemd op Lunascape.
Ik had er ook nog nooit van gehoord,
maar ik vind het echt de moeite waard.


Groetjes en slaapwel

Gepost door: emiel | 17-11-05

De commentaren zijn gesloten.