18-11-05

Unagi goes Movie

Na Unagi goes music, Unagi goes movie vandaag :-)
 
Nu ook vandaag De Post mij over het hoofd gezien heeft, had ik dringend nood aan een zalvend middeltje. De redding van dienst is geworden: FILM.
 
Net zoals bij muziek, heb ik ook qua filmsmaak een brede interesse. Vanavond gaan we de alternatieve toer op. Heb ik voor mezelf gaan huren:
  • Be Cool
  • Y tu mama también
  • City of God

De eerste wil ik gewoon zien vanwege Uma Thurman. Haar smaak in films bevalt me over het algemeen wel, om nog maar te zwijgen van haar meestal geniale acteerprestaties (denk maar aan Kill Bill Vol. 1 & 2).

De andere twee zijn me aangeraden door andere mensen. In "Y tu mama también" speelt Gael García Bernal mee, ook wel eens de tweede James Dean genoemd. "Motorcycle Diaries", waar hij ook in meespeelt, is een absolute aanrader! Het is ook hij dat de taak gekregen heeft dit postje te verfraaien, volgens mijn zus zou ik hier toch de vrouwelijk bloggers een plezier mee doen :p

Dus ik zit vol verwachting :-) Straks rond 6 uur eten en daarna kan de pret beginnen. Ik kijk er al naar uit!

Alternatieve films spreken me meestal meer aan omdat daar gewoonlijk meer "echte" emoties inzitten. Ze raken me gewoon meer dan pakweg "Alexander" of een andere blockbuster. Niet dat ik niet graag blockbusters zie want ook daar zitten pareltjes tussen, denk ik maar aan "Troy" of "From Hell".

Morgen is het ook een heugelijke dag. Ik ga officieel de eerste letters van mijn meesterproef (aka thesis) schrijven. Heb het gehad met het lezen van boeken en wetenschappelijke artikels. We zullen zien hoe het gaat, het is de bedoeling dat we tegen eind December ongeveer 20 bladzijden geschreven hebben. Dat zou haalbaar moeten zijn, ik hou jullie op de hoogte :-)

En morgenavond ga ik naar alle waarschijnlijkheid naar de Kinepolis. Tis alweer bijna 2 weken geleden, shame on me :p "Pride & Prejudice" is de grote kanshebber, maar niets staat vast totdat je dat ticketje in je hand hebt natuurlijk.

Nog een hele prettige vrijdag allemaal en een spetterende start van het weekend gewenst!


15:32 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

ook voor jou een spetterend weekend unagi, groetjes nancy

Gepost door: nancy | 18-11-05

Thx voor je link!
Ja, ik hou wel van kaarsjes je
moet mijn huisje eens zien.
Heerlijk romantisch.
Fijne avond , Mireille.

Gepost door: mireille | 18-11-05

°°° Ik wou je net hetzelfde wensen.
En natuurlijk veel plezier bij de film morgenavond.


Groetjes en prettig weekend

Gepost door: emiel | 18-11-05

ook voor jou een prettig WE en geniet van de film! Vanwege een huppelend naar look stinkend nijlpaard :D :D

Gepost door: Blah | 18-11-05

alternatieve films Weet je, ik heb gemerkt dat veel mensen eigenlijk niet goed weten wat "alternatieve films" zijn. Er bestaat een vaag idee dat 'alternatieve films' iets zou te maken hebben met de 'betere film'. Een heel eigenaardige conclusie. Soms bedoelen ze gewoon 'Europese cinema'...

Y tu mama también en City of God zijn inderdaad knappe films. In 'Troy' ben ik nog altijd aan het zoeken naar die parel?
;-)

Gepost door: dave | 22-11-05

De commentaren zijn gesloten.