19-11-05

Filmavond

Vandaag wat vroeger.
 
Ben bezig aan mijn thesis, maar had even nood aan een break. Ben al sinds 9 uur deze morgen bezig, van motivatie gesproken :p
 
Tis ondertussen ook duidelijk dat ik niet deze week, maar wel volgende week naar de kinepolis zal gaan. Jammer, maar kzal da wel overleven zeker?
 
Ik heb gisteren dus 3 films gehuurd voor welgeteld 9.50 euro. Eigenlijk in vergelijking met een Kinepolisbezoekje goedkoop. Tzou dus budgetvriendelijker zijn om te wachten tot alles op DVD uitkomt. Maar eigenlijk kan ik voor die dingen zo lang niet wachten, de Kinepolis is voor mij een soort verslaving. Het grootse, indrukwekkende ervan. Ik heb er steeds weer plezier aan. Trouwens wie wacht er nu om de nieuwe Harry Potter te zien tot als die uitkomt op DVD? Zoiets moet je toch in de bioscoop zien! Ik alvast wel :-)
 
Wat de films van gisteren betreft:
  • City of God: absolute aanrader. Heel goede film met een paar prachtige scènes, enkele leuke camerahoeken & filmtechnieken. Op het einde kwam er zo op "gebaseerd op waargebeurde feiten", dat maakt het geheel nog wat indrukwekkender. City of God, of hoe drugs en geweld dagelijkse kost zijn in de buitenwijken van Rio De Janeiro. 4.5/5

 

  • Y tu mama también: een goede film. Niets meer en niets minder. Een film waar je helemaal meegaat in het verhaal. Geregeld valt het geluid weg en hoor je Julio, één van de hoofdpersonages, de scènes becommentariëren. Dat concept geeft een leuke touch aan de film, het maakt hem interessanter, origineler. Het is een road movie waarbij het onderwerp van de dag seks is. 2 jongens die samen met een (iets oudere) vrouw op verkenning gaan naar hun seksualiteit. Al ging het soms allemaal iets te gemakkelijk en er wat over. Zo komen beide jongens te weten dat ze beide al seks gehad hebben met elkaars liefjes, dan zegt de ene ineens "y tu mama también" wat zoveel betekend als "en (met) jouw mama ook". Het ging er wat over, maar het blijft een goede film. 3.5/5

 

  • Be cool: de teleurstelling van de avond. Ondanks verschillende grote namen haalde de film niet echt een hoog niveau. John Travolta, Uma Thurman, The Rock, Vince Vaughn, Harvey Keitel en nog enkele anderen doen een poging om er iets van te maken, maar het doorzichtige, flauwe script gooit roet in het eten. Travolta en Thurman doen ook hun dans uit "Pulp Fiction" eens over, helaas voor de film (en voor mij :p) komt hij zelfs niet in de buurt van de passie die je in "Pulp Fiction" kan zien. 2/5

Al bij al een geweldige avond gehad. Is er iets fijner dan lekker languit op je zetel liggen met een deken over u, drankje in de hand en dan maar films verslinden? Kheb ervan genoten.

Mijn lijstje van te bekijken films is weer wat korter al heb ik er nog enkele op m'n verlanglijstje staan zoals bv: Kundun, Requiem for a dream, Habla con ella, Lucía y el sexo, Batman begins, The phantom of the Opera. Maar dat zal voor de volgende filmavonds zijn :-)

Voila, ik gaan nu nog ff gaan verderwerken aan mijn thesis, maar da zal niet te lang meer zijn. Ik heb der al koppijn van gekregen, kzit ver aan mijne limiet.

Edit: ik ben er dan toch eindelijk weer opgeraakt. Zoals ik al zei bij de reacties: ik geraak de laatste dagen niet vlot meer ingelogd op Skynet. Ik vraag mij af of dat nu aan mij ligt of dat jullie dat ook voor hebben. Ik vul dus mijn Skynet pass in, klik op ok. Hij geeft geen foutmelding dus mijn login en pass zijn wel degelijk juist. Toch word ik niet ingelogd. Als ik dan op "Mijn Blog" klik kom ik weer op dat loginschermpje. En zo blijft dat maar doorgaan, soms meer dan 10 keer. Hebben jullie dat ook voor?

Tot later!


15:23 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Pffff Bon, ik heb de laatste tijd problemen om mij in te loggen op Skynet. Zoals nu weer. Ik kan mijn post doen, maar dan ineens als ik daar nog iets wil aan veranderen geraak ik niet ingelogd. Hebben jullie dit ook voor?

Je zal tees postje dus moeten nemen met schrijffout want ik geraak er niet meer op. Tot de volgende (foutloze) post. Grtz!

Gepost door: Unagi | 19-11-05

** tot nu toe ben ik er van gespaard gebleven.. Nog niks aan de hand hier

Gepost door: Lizy | 19-11-05

jahaa ook al eens zo een vreemde kuren van skynet meegemaakt. En ja, om op je vraag te antwoorden: mijn tomaten/courgetten superlooksaus was uitermate lekkerrrrRRRR!!!! mjammie. Vanavond maakt Blahman eten (ook met look), 't wordt een varkensgebraadje met iets met witte wijn en patatjes in de oven enzo.... ik lig er al op los. HONGER HONGER HONGER!!!!

Gepost door: Blah | 19-11-05

inloggen tegenwoordig geen problemen
alles werkt normaal :-)))))))

Gepost door: Borriquito | 19-11-05

°°° Ik heb altijd problemen om in te loggen.
Meestal moet ik zo'n 20 keer proberen voor het lukt.
Soms geef ik het dan gewoon op en probeer ik het gewoon later.
Niet dat het dan altijd veel beter lukt,
maar dan heb ik weer nieuwe moed.
Bij mij is het de laatste tijd ook wel slechter geworden.

Groetjes en nog veel succes met je thesis.

Gepost door: emiel | 19-11-05

... @ emiel: ik ben al content dat jij het ook voor hebt.
Alé niet dat ik het je wens ofzo, gewoon blij dat ik niet de enigste ben met dat probleem.
Ik geef het soms ook gewoon op en probeer dan later weer, maar zoals je zei, das geen garantie.
We zullen maar hopen dat de nieuwe startpagina stabieler zal zijn zeker?
Tot dan zullen we samen sterk zijn :-)

Gepost door: Unagi | 19-11-05

he! het is hier ook zo en ook de verbinding (internet) valt continu uit!ben al volledige blog kwijtgespeeld en raar maar waar verleden week stond die er terug! (na wat heen en weer getelefoneer )gr ...dirk

Gepost door: dirk | 19-11-05

*--* ik heb -voorlopig- nog geen problemen om in te loggen :-O

toffe filmreviews ,en nog veel geluk met u thesis :-)

groetjes,
Glenn

Gepost door: Glenn | 20-11-05

De commentaren zijn gesloten.