22-11-05

L

De maffiabaas van dienst heet jullie welkom :p
 
Ik ben deze namiddag mijne nieuwe pas gaan halen, een elektronische als het ware. En zoals al eerder gedacht lijk ik wel een maffiabaas op dieje foto. Maar de foto is kleinder als op ne normale pas (denk ik), dus het valt al bij al nog mee. Ik leer ermee leven.
 
Deze week stond er in de krant dat elke burger gemiddeld 1x per jaar op het gemeentehuis komt en dat hij dan ongeveer 5 minuten moet wachten. Ik weet niet wie dat onderzoek gedaan heeft, maar die persoon zou ik graag wel eens spreken. Ik ben er dit jaar al 3 keer moeten passeren en dan die gemiddelde wachttijd. Mannekes toch, daar wil ik nog niet over beginnen ...
 
Om het kort samen te vatten: bij ons heb je met veel geluk na 5 minuten ne stoel gevonden om dan de volgende 30 minuten op te zitten. Tot er dan eindelijk dat verlossende moment komt en het lampje "binnen" knippert voor jou. Speciaal voor jou, om je uit je lijden te verlossen en ook om rechtszaken te vermijden. Een normale rug kan zo'n ongemakkelijke stoel immers niet langer aan.
 
Maar ik heb bij mijne pas een passend plastiekje gekregen, en zeg nu zelf, maakt dat alles niet goed? Dat geweldige plastiekje, dat was die 30 minuten waard.
 
Verder nog meer stoelproblemen.
Mijn zus heeft besloten van haar rijbewijs proberen te behalen. Jiepiejajee, de chauffeur van dienst (ik dus) gaat met pensioen! Maar helaas ... te vroeg gejuichd.
 
Ze heeft haar praktijklessen achter de rug en mag de komende 3 maanden de doorn in het oog vormen van elke normale chauffeur door met een L rond te rijden.
 
Verder heeft ze ook besloten van elke dag 15 minuutjes te gaan oefenen. Wat een gemotiveerheid hoor ik je denken, ik dacht het ook ...
 
Het mocht echter niet zijn, elke keer ze in mijn trouwe vierwieler stapt zet ze de stoel hoger, meer naar voor en verandert ze de instelling van de spiegels. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is zet ze ook de rugleuning anders, mijn arme arme rug ... Na het gemeentehuis, nu mijn eigen auto.
 
Ik moet dus elke morgen een dikke 5 minuten zitten koefelen aan mijne stoel en mijn spiegels. De chauffeurs onder ons weten dit: een keer je daar iets aan veranderd hebt krijg je die configuratie nooit meer "juist".
 
Probleem: dagelijks frustraties nog voor ik vertrokken ben + die 5 minuten zijn niet meegrekend in mijn routine. Gevolg alles valt zoals een kaartenhuisje ineen: ik heb meer file -> mijn normale parkeerplaats is al ingepakt -> ik heb mijn metro later -> de tram dat is al bijna hopeloos. Conclusie: te laat in de les.
 
Oplossing zou zijn: (a) vroeger opstaan, (b) mijn zus doen inzien dat ze iets kan veranderen aan de zetelconfiguratie, maar dat ze niet moet overdrijven.
 
(a) is onredelijk en bij deze afgekeurd
(b) dat is de oplossing dat ik nu toegepast heb. Ik had nog wel de indruk dat ik tegen een muur aan praten was, maar ik hou niet op. De aanhouder wint!
 
We zullen zien hoeveel effect het gehad heeft. Al weet ik ergens diep vanbinnen het antwoord al op die vraag, toch probeer ik het te ontkennen. Misschien dat ze toch tot de jaren van verstand aan het komen is ...
 
Nu ik die laatste zin na aan het lezen ben besef ik hoe hilaisch hij klinkt ...


19:31 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

ahum zijt ge daar wel zeker van?nog een fijne avond Unagi, en heel tof de nieuwe lay-out, groetjes nancy

Gepost door: nancy | 22-11-05

hihi Verdiend een mot gekregen zou ik zeggen. (als reactie op de reactie op mijn blog), een les om te onthouden. prettige avond nog!!!

Gepost door: blah | 22-11-05

hi Lol :-P
kmoet ook zo ne pas gaan hale ,wss maffiosilook incluis !
Haha , another L-er on the road (u rug ten spijt ) !

ook nog een fijne avond !
groetjes,
Glenn

Gepost door: Glenn | 22-11-05

:o) Toen ik met een L'eke rondreed en de auto van mijn pa gebruikte, heb ik ook zo een hele reeks argumenten over mijne kop gekregen ... ik voel met je zus mee ... och arme ...

Gepost door: Ikke | 23-11-05

*** In't vervolg nen auto met automatische instellingen en liefst voor meerdere chauffeurs. Bespaart een hoop last en zever. Maar dan moeten ze wel van UW knopke afblijven.

Gepost door: Crisje | 23-11-05

De commentaren zijn gesloten.