23-11-05

The rabbit's foot

Gisteren is er iets gebeurd: mijn 1000ste bezoeker is gepasseerd en ik had het niet eens gemerkt! Bijgevolg heb ik ook geen idee wie het was. Maar net nr 1000 maakt eigenlijk niet uit, wat wel belangrijk is: ik heb al 1000 bezoekers gehad!
 
Ik had nooit gedacht dat ik bloggen zo leuk zou vinden, laat staan dat mensen effectief ook zouden willen lezen wat ik te zeggen had. Het is fijn om te weten dat ik het fout had. Bij deze: allemaal heel erg bedankt om hier te komen lezen en te reageren! Op naar de 2000! :-)
 
Komen we nu bij het thema van de dag: bijgeloof.
 
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ergens geloof ik daar wel in. Alles met mate natuurlijk en zo ook mijn geloof in bijgeloof.
 
Ik heb het je al gezegd, ik ben 13 geworden op vrijdag de 13de en zal gemakkelijker onder een ladder lopen dan er een boogje omheen te maken. Verder zie ik graag zwarte katten, gewoon omdat "iets" heeft. Dus zo die klassieke dingen daar heb ik niets mee.
 
Maar tijdens periodes van examens, zware testen of iets dergelijks gelooft een mens in alles (alé ik toch). Zo heb ik een Indalo (met opschrift: "Symbolo de la suerte" = symbool van geluk) aan mijn pennenzak hangen. Ik heb die een kleine 10 jaar geleden van iemand gekregen en die is sindsdien nooit nog van mijn pennenzak gegaan.
 
Ik heb hem altijd bij mij en voor een examen begint zal ik hem altijd zo leggen dat de juiste kant naar boven ligt. Noem me gek, maar tot zover zijn mijn studies verlopen zonder herexamens. En eerlijk gezegd heb ik geen zin om nu in mijn laatste jaar te proberen of dat nu gewoon pure nonsens is of daar toch iets meer achter zit. Al weet ik het antwoord daarop wel, ik hou vol :-) Draaien die handel dus!
 
Hoe ben ik nu in godsnaam bij dit thema gekomen?
 
Maandag deed één van mijn professors een hele rake uitspraak. Die mens is van het principe: no guts, no glory. Bijgevolg moet hij ook niets weten van bijgeloof en gaf ons de volgende quote mee: "Depend on the rabbit's foot if you will, but remember it didn't work for the rabbit". Eigenlijk een geweldige uitspraak. Komt er nog bij dat het waar is ook. Maar waar of niet, ik zal mijn Indalo blijven draaien voor mijn examens, of daar nu een konijn rondloopt met drie poten of niet.
 
Nu dit van mijn hart is ga ik ergens een glas of iets dergelijks aan diggelen smijten (zolang het maar geen spiegel is), want weet: scherven brengen geluk!


14:59 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

*zwaait met handdoek* Ik verjaar ook op een 13e. Maar ik ben 13 geworden op dinsdag de 13e dus zoveel ongeluk zou ik niet moeten hebben. :)

Bovendien geloof ik niet in bijgeloof. Vroeger nam ik ook aan geluksbrengertje mee naar examens, maar ik doe dit al enkele jaren niet meer en het gaat nog steeds even goed. :)

Gepost door: Anneke | 23-11-05

BIJ - GELOOF eigenlijk is het een toepasselijk woord besef ik net... Geloven, om nog maar eens ee cliché te gebruiken, moet je in eerste instantie doen in jezelf (god weet wel dat we het daar moeilijk mee hebben)... En bijgeloof is als de bonuskaart in Rad Van Fortuin (heb het nieuwe programma nog nooit bekeken maar ga er van uit dat die er nog steeds in zit)... Het is een extraatje, iets wat tastbaar is, want geloof of zo is zo abstract, mensen houden nu eenmaal van spullen, of dat nu een steen aan hun nek is, een klavertje vier, een dingetje aan hun pennezak... Alles is mogelijk, maar het is en blijft BIJ - GELOOF... Ja, prachtig woord, heel eenvoudig en heel tastbaar, precies wat het moet zijn.

Gepost door: abnormalia | 23-11-05

INDALO??? Ik heb een Indalo ALTIJD aan een ketting aan m'n nek, (ook het Blahkind heeft er zo een). Gekregen van mijn mama. Evenals een oogje (zo een Grieks goed oogje tegen het boze oog). Verklaar me gek maar ik hou die rond mijn nek ongeacht wat er gebeurt.... Voor de rest voel ik me niet echt bijgelovig. Dat geeft gewoon een beetje steun...

Gepost door: Blah | 23-11-05

... @ Blah: zo'n oog heb ik hier ook op m'n kamer hangen, vlak boven mijn hoofd als ik aan het studeren ben :p Alhoewel dat meer decoratief is dan uit bijgeloof :-)

Gepost door: Unagi | 23-11-05

Ik ben 1100 Dat is ook een rond getal! Telt dat ook? ;-)
Nog een fijne avond en héél veel geluk in alles wat je onderneemt!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 23-11-05

Deze blog net ontdekt... en ik kom zeker terug, toffe verhalen, mooie lay-out, echt goe bezig...

Gepost door: as | 24-11-05

rond heb dan geen rond getal, men geest draait soms rond...

Gepost door: Snellen | 24-11-05

*** ik geloof ook in bijgeloof -rare zin .Ik heb vele gelukgeverige dingetjes ,die ik in tijden van hoge nood koester :-)
proficiat met je 1000e bezoeker !

nog een fijne avond!
Groetjes,
Glenn

Gepost door: Glenn | 24-11-05

°°°° Hoi Unagi,,
Heb speciaal mijn oude computer op het internet aangekoppeld
om eens bij je langs te kunnen komen.
Ik had gisteren de moed verloren en heb Borriquito gevraagd een berichtje te zetten.
Ik krijg niets meer gepost,
dus zal ik een tijdje mijn blogje stilleggen.

PROFICIAT MET JE MEER DAN 1000 BEZOEKERS!


Groetjes

Gepost door: emiel | 24-11-05

De commentaren zijn gesloten.