27-11-05

"My name is Domino Harvey ... and I'm a bounty hunter"

Vandaag alweer een drukke dag gehad.
 
Deze voormiddag nog wat voorbereidingen getroffen voor mijn lessen van morgen. Onder andere een tekst van Frans gelezen en tot het besluit gekomen dat dat een verschrikkelijk saaie 2-uur-durende les gaat worden morgen
 
Deze middag naar Antwerpen een lekkere gyrosschotel gaan eten. Daarna nog eens langs de kaaien gaan wandelen; Antwerpen is echt een leuke stad. Zo mooi, rustig en een leuke sfeer. Iets helemaal anders dan Brussel; daar hangt meer een onvriendelijkere, onpersoonlijkere sfeer. Ik ben nu bezig aan mijn 4de jaar in Brussel. Ik heb het altijd fijn gevonden, maar na 4 jaar heb ik het wel gehad. Steden zoals Antwerpen en Leuven spreken mij veel meer aan.
 
Gisterenavond dan toch nog naar de Kinepolis gegaan. Was ik even blij dat ik Harry Potter al gezien had. Zoveel volk! Zelfs aanschuiven om de zaal binnen te kunnen, het is de eerste keer dat ik zo'n drukte gezien heb voor één film. Ik heb nog willen roepen "waar zijn de Skynet Bloggers" maar heb mezelf maar ingehouden :p
 
Ik ben dus, zoals de titel al doet vermoeden, naar "Domino" gaan zien. De aanduidingen bij de titel zeiden al veel: 16+ en dan nog zo'n boksend handje (hetgeen dus geweld moet voorstellen).
 
De film is gebaseerd op waargebeurde feiten. Het hoofdpersonage is Domino, de dochter van een bekend acteur. "Domino" wordt gespeeld door de (geweldige) Keira Knightley, die we o.a. kennen van "Pirates" & "King Arthur". Ze zet zich af van haar rijkelui wereldje en wordt premiejager.
 
De film begint met het einde. Ze laten één van de laatste fragmenten uit haar verhaal zien. Na die scène zie je haar zitten in een politiekantoor waar een criminologe (Lucy Lui) haar ondervraagt. Ze werkt mee aan het onderzoek omdat ze duidelijk wil maken wat er juist gebeurd is. Ze vertelt het verhaal aan de hand van stukken film. Op die manier krijg je stukje bij beetje door hoe de vork aan de steel zit. Je ziet het verhaal hoe zij op dat moment dacht dat het in elkaar zat. Hierdoor wordt je twee keer op het verkeerde been gezet. Wanneer ze dan beseft dat het in realiteit anders gelopen is neemt het plot een verrassende wending.
 
Het is een ruwe film, hetgeen staat voor ruige actie en, om het proper te zeggen,  nogal onverbloemde taal (vele keren "fuck" dus :p). Daarbuiten wordt er opvallend veel gerookt in de film, na al die "cleanere" films springt dat wel in het oog. Een film van het alternatieve genre waar dikwijls een groen/geel achtige gloed aan de scènes wordt gegeven. Zeker het bekijken waard. Persoonlijke score: 3.5/5
 
Die film betekende ook meteen het einde van mijn film driedaagse :-( Na "Harry Potter", "Valiant", "Batman Begins", "Requiem for a Dream" en "Domino" zal ik even moeten afkicken nu.
 
Maar ik ga niet te veel treuren want heb prachtige films gezien en misschien dat ik nu vrijdag wel weer een filmavondje organiseer. Het zal dan wel de korte versie worden want heb vandaag gehoord dat ik er zaterdag om 4u30 ('s morgens!) uit zal moeten. We gaan een dagje naar Parijs als verrassing voor een vriendin die verjaart. Joepie :-) ben nog niet in Parijs geweest dus ik zie er wel naar uit en dat vroeg opstaan zullen we er dan maar bijnemen zeker?
 
Voor zover het evangelie volgens Unagi. Ik ga nu nog wat gaan genieten van mijn zondagavond, want vanaf morgen is het weer werkendag en er staat mij wel wat te wachten (volgens mijn zelfgemaakt schema).
 
Bij deze, allemaal nog een prettige zondagavond en een goed begin van de nieuwe week!
 
17:20 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

*** de hemelse keira knightley ... doet mij eraan denke da ik die film ook wil zien !!

toffe week gewenst ,
glenn

PS:
nop kzag kwikklkwokklkwukkl in een boek staan dat ik ooit las en kvond da grappig . sindsdien neem ik het over in vervelende situaties :-)

Gepost door: Glenn | 27-11-05

De commentaren zijn gesloten.