30-11-05

Vandaag weer back in full force (of toch niet?)

Eerst en vooral nog iets over die post van gisteren. Grappig eigenlijk, hoe iedereen het een zwaar thema vond, maar tegelijk ook iedereen een antwoord klaar had.

 

En zoals ek zelf al gezegd had, iedereen interpreteert dat zelf. Iedereen gelooft op zijn manier, ook als je in niets gelooft geloof je (want je gelooft in niets). Toch mooi dat zoiets kan.

 

Voor ik hier in zwijm val bij de schoonheid van de wereld even back to reality.

 

Vandaag eigenlijk niet veel nuttigs uitgestoken. Te laat opgestaan omdat ik gisteren te laat was gaan slapen. Voor den tv mijn 30gr Special K naar binnen gespeeld, was der op Prime toch gene goeje film bezig zeker. Ik dus blijven hangen (ik heb geen karakter, I know).

 

Na de film, dus rond 11u, uit de zetel geklommen en mij voor mijne computer gezet. Eerst is even gekeken op mijnen blog en mij laten verrassen door de talrijke reacties, dan mijn mails gelezen en oeps het was 12 uur.

 

Na de middag enkele nota’s uitgetypt en de boodschappen van mama helpen uitladen. Een snel praatje gemaakt met mijn zus over haar eerste stagedag en het feit dat de verhouding tussen “hoeveelheid haar” & “hoeveelheid hoofd” niet klopt bij haar. (Boeiend!)

 

Dan een tekstje geschreven voor mijn blog en als dit gedaan zal zijn nog eens 20 minuten gaan lopen. Dan mij in de doesj storten, weer naar de computer om het blackboard te checken want blijkbaar zijn mijn lessen voor morgen wat herschikt. En daarna … dan zal het weer avond zijn.

 

Niet echt een fantastische dag op leergebied, maar ik herpak me morgen wel.


16:33 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

29-11-05

We zijn allemaal de architect van ons eigen geluk

Geloof …

 

Het betekent voor iedereen iets anders.

 

Ik ben van thuis uit Christen, als ik die naam waardig ben. Ik ga op en al twee keer per jaar naar de kerk en dat zijn dan herdenkingsmissen voor mijn grootouders.

 

Zo’n herdenkingsmis vind ik trouwens ook maar iets belachelijks. Roepen ze daar 10 (of meer!) namen af van doden die we herdenken en voila, das dan ook weer geregeld. De daarom vol zittende kerk haalt opgelucht adem dat ook hun aanverwant genoemd werd.

 

Dergelijke missen worden (in mijn ogen) eigenlijk niet gehouden om  de doden te herdenken maar wel om de omgeving te laten zien dat je de overledenen nog niet vergeten bent. Waarom hebben die daar zaken mee? Zo’n mis wordt dus gehouden om een naam te behouden … Ze zijn niet aan mij besteed, ik ga gewoon mee omdat ik weet dat mijn vader dat heel erg apprecieert.

 

Voor de rest zal ik naar alle waarschijnlijkheid wel trouwen in de kerk en ook begraven worden met een kerkelijke dienst. Niet omdat dat mijn grootste wens is, maar wel omdat de mensen dat allemaal zo gewoon zijn. Omdat het op die manier ingeburgerd is.

 

Ik geloof zeker dat er iets is als je sterft, maar wat … daar heb ik geen idee van. Ik wil dat nu ook helemaal niet weten, dat ontdek ik wel als de tijd gekomen is.

 

Kunnen overledenen ons zien? Ze zijn zeker aanwezig, daarom niet in de vorm van een geest of een gezicht dat je van bovenaf bekijkt, maar ze zijn er … Niet alles is uit de leggen met menselijke ratio. Ze moeten mij dat ook niet proberen uit te leggen, ik weet dat ze er zijn. Hoe … dat is niet belangrijk.

 

Op mijn kamer hangt een kruis omhoog, niet omdat ik zo christelijk ben, maar dat heeft ook altijd op mijn vader zijn kamer gehangen. Het is zo één van die stukken met een geschiedenis. Het metaal is al wat verroest en in het hout hebben duidelijk al wormpjes gezeten.

 

Verder heb ik ook wel een stuk of 5 paternosters in mijn schuif liggen. Eentje daarvan heeft ook effectief de muur gehaald. Daar zie ik wel iets in, de symboliek. Ook weer allemaal stukken met geschiedenis.

 

Bewijzen dat kruis en die paternoster aan de muur dat ik Christelijk zijn? Helemaal niet, geloven gaat veel verder dan dat … Geloven is niet iets materieels, het is iets dat je helpt met bepaalde dingen, inzichten. Het helpt bij het verstaan waarom bepaalde dingen gebeuren en waarom de dingen zijn zoals ze zijn.

 

Is het Christelijk geloof daarvoor het ideale? Helemaal niet, maar ik denk ook niet dat er zoiets bestaat als het ideale geloof. Iedereen moet zijn keuze maken. Het is een heel persoonlijke keuze daarom ook dat het zo hypocriet is van te zeggen dat België een Christelijk land is. Die tijd zijn we allang voorbij. En als ze zeggen dat de meerderheid van België Christelijk is, tellen ze mij (en mijn zus) daar dan ook bij? Dat zou een fout zijn …

 

Hier op mijn kamer staat ook een Boeddha. Vier kaarsjes ervoor en een klein cactusje ernaast. Het heeft iets weg van een altaartje, alhoewel het dat helemaal niet is. Dat beeld heb ik ooit gekocht als decoratie, maar het intrigeerde mij zo dat ik er enkele boeken over gelezen heb.

 

Ik vind het Boeddhisme veel interessanter dan het Christelijk geloof. Daar zit zoveel meer geschiedenis aan vast, meer tradities, meer symboliek. Die verhalen zijn zoveel echter, magischer, symbolischer.

 

Niet dat ik nu een Boeddhist ga worden ofzo, maar ik haal er de dingen uit die ik interessant vind. Net zoals ik uit het Christelijk geloof ook wel enkele dingen interessant vind.

 

Ieder zijn waarheid, ieder zijn geloof …17:13 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

28-11-05

Just life, that's what it is

Vandaag een lange dag gehad. Veel les, veel werk, ontzettend druk.
Zit nu voor het eerst thuis op ne stoel zonder iets aan mijn hoofd.
Tot 10 minuten geleden was ik nog druk in de weer.
Ben doodop en ga me even voor den tv gaan installeren, "Friends" & "Lost" gaan verslinden.
Vanavond kom ik wel nog ne keer piepen en bezoek ik nog wat bloggertjes :-)
 
Om niet zonder iets moois dit postje af te sluiten hieronder de lyrics van "My Child" van ... u raadt het al ... Hooverphonic. De tekst gaat over de misval van Alex Callier's vriendin. Heel mooi geschreven, heel veel gevoel. Vooral de laatste strofe.
 

please come back to me my child
things weren't meant to be
without tears we cry
even though we new
it did strike
but this ain't no dream
no this is life
 
and all the colors fade leaving nothing more
than a black and white shade on an empty
shore/sure a part is gone
and sure we do long
but black and white is so much more than nothing at all
 
please come back to me my child
yes we do control a lot
way too much
overwhelmed by disbelieve
left in shock
still our disbelieve is the remaining lock
 
X


19:23 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

27-11-05

 My name is Unagi ... and I'm iets vergeten

Door al mijn films al bijna iets belangrijks vergeten: een algemene update van mijnen blog.
 
Eerst de quote van de week.
Aan het begin van een nieuwe werkweek leek mij deze wel gepast: "Never underestimate the power of hard work". Gezegd door Alicia Keys en uiteraard een waarheid als een koe. Als je dan eens hard aan het werken bent is het goed zoiets te lezen :-)
 
Verder mijn muziekpoll.
Deze week is Hooverphonic de grote winnaar. Ze hebben 3x zoveel stemmen gekregen als de andere twee! Degene die de nieuwe CD hebben weten waarom ... Maar kom, voor ik nog maar eens ga beginnen over het feit hoe geweldig die wel is, mij even bij de les houden. Mijn muziekpoll.
 
Nightwish en Herman van Veen hebben evenveel stemmen gekregen en vliegen er dus beiden uit! Gevolg 2 nieuwe.
 
1ste kandidaat voor de titel: Santa Esmeralda - Don't Let Me Be Misunderstood.
Komt uit de soundtrack van "Kill Bill" en is gewoon een geweldig sferig (geïnspireerd op Abnormalia's "zachtig" :p) nummer. Het geeft een soort zomerstemming en in deze koude tijden kan dat geen kwaad dacht ik zo.
 
2de kandidaat: 69 eyes - Lost Boys. (foto)
De Finlandse groep noemt wel degelijk "69 eyes" en de titel is "Lost Boys" en niet omgekeerd :-) Een waardige vervanger voor "Nightwish", minder gotisch, maar meer harde gitaren en drums, we blijven in de rocksfeer :-) Deze groep heb ik per ongeluk ontdekt op het net. Heb "Lost Boys" gehoord en onmiddelijk hun CD besteld. Geweldige CD! Dat is zo één van die spontane aankopen dat ne mens in het leven moet doen.
 
Voila se, daarmee is mijn plicht ook vervuld :-)


20:02 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

"My name is Domino Harvey ... and I'm a bounty hunter"

Vandaag alweer een drukke dag gehad.
 
Deze voormiddag nog wat voorbereidingen getroffen voor mijn lessen van morgen. Onder andere een tekst van Frans gelezen en tot het besluit gekomen dat dat een verschrikkelijk saaie 2-uur-durende les gaat worden morgen
 
Deze middag naar Antwerpen een lekkere gyrosschotel gaan eten. Daarna nog eens langs de kaaien gaan wandelen; Antwerpen is echt een leuke stad. Zo mooi, rustig en een leuke sfeer. Iets helemaal anders dan Brussel; daar hangt meer een onvriendelijkere, onpersoonlijkere sfeer. Ik ben nu bezig aan mijn 4de jaar in Brussel. Ik heb het altijd fijn gevonden, maar na 4 jaar heb ik het wel gehad. Steden zoals Antwerpen en Leuven spreken mij veel meer aan.
 
Gisterenavond dan toch nog naar de Kinepolis gegaan. Was ik even blij dat ik Harry Potter al gezien had. Zoveel volk! Zelfs aanschuiven om de zaal binnen te kunnen, het is de eerste keer dat ik zo'n drukte gezien heb voor één film. Ik heb nog willen roepen "waar zijn de Skynet Bloggers" maar heb mezelf maar ingehouden :p
 
Ik ben dus, zoals de titel al doet vermoeden, naar "Domino" gaan zien. De aanduidingen bij de titel zeiden al veel: 16+ en dan nog zo'n boksend handje (hetgeen dus geweld moet voorstellen).
 
De film is gebaseerd op waargebeurde feiten. Het hoofdpersonage is Domino, de dochter van een bekend acteur. "Domino" wordt gespeeld door de (geweldige) Keira Knightley, die we o.a. kennen van "Pirates" & "King Arthur". Ze zet zich af van haar rijkelui wereldje en wordt premiejager.
 
De film begint met het einde. Ze laten één van de laatste fragmenten uit haar verhaal zien. Na die scène zie je haar zitten in een politiekantoor waar een criminologe (Lucy Lui) haar ondervraagt. Ze werkt mee aan het onderzoek omdat ze duidelijk wil maken wat er juist gebeurd is. Ze vertelt het verhaal aan de hand van stukken film. Op die manier krijg je stukje bij beetje door hoe de vork aan de steel zit. Je ziet het verhaal hoe zij op dat moment dacht dat het in elkaar zat. Hierdoor wordt je twee keer op het verkeerde been gezet. Wanneer ze dan beseft dat het in realiteit anders gelopen is neemt het plot een verrassende wending.
 
Het is een ruwe film, hetgeen staat voor ruige actie en, om het proper te zeggen,  nogal onverbloemde taal (vele keren "fuck" dus :p). Daarbuiten wordt er opvallend veel gerookt in de film, na al die "cleanere" films springt dat wel in het oog. Een film van het alternatieve genre waar dikwijls een groen/geel achtige gloed aan de scènes wordt gegeven. Zeker het bekijken waard. Persoonlijke score: 3.5/5
 
Die film betekende ook meteen het einde van mijn film driedaagse :-( Na "Harry Potter", "Valiant", "Batman Begins", "Requiem for a Dream" en "Domino" zal ik even moeten afkicken nu.
 
Maar ik ga niet te veel treuren want heb prachtige films gezien en misschien dat ik nu vrijdag wel weer een filmavondje organiseer. Het zal dan wel de korte versie worden want heb vandaag gehoord dat ik er zaterdag om 4u30 ('s morgens!) uit zal moeten. We gaan een dagje naar Parijs als verrassing voor een vriendin die verjaart. Joepie :-) ben nog niet in Parijs geweest dus ik zie er wel naar uit en dat vroeg opstaan zullen we er dan maar bijnemen zeker?
 
Voor zover het evangelie volgens Unagi. Ik ga nu nog wat gaan genieten van mijn zondagavond, want vanaf morgen is het weer werkendag en er staat mij wel wat te wachten (volgens mijn zelfgemaakt schema).
 
Bij deze, allemaal nog een prettige zondagavond en een goed begin van de nieuwe week!
 
17:20 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-11-05

10 cm sneeuw!

Het SNEEUWT !!!
 
Na mijn teleurstelling dat het gisteren nog niet gesneeuwd had, hebben de weergoden beslist ook ons nederig dorp te voorzien van een wit sneeuwtapijt (ondertussen toch al zo'n 10 centimeter!).
 
Ik voelde me net een klein kind toen ik gisteren die eerste vlokken zag vallen. Vroeger moest mijn moeder mij een koekje geven en dan ging ik een hele namiddag voor het raam zitten. Ik zei niks, maar staarde gewoon een hele namiddag naar buiten. We wonen op een appartement aan een tamelijk drukke straat, er is dus wel altijd iets te zien en vanop het eerste verdiep heb je dan een mooi overzicht.
 
Ik voelde me gisteren weer die kleine jongen ... Ik wou terug voor het raam gaan zitten en zien hoe de omgeving langzaam maar zeker veranderde in een zwitsers bergdorpje ...
 
Ik zit al helemaal in de wintersfeer. Een warme tas soep naast mij (die heel lekker ruikt) met wat lookcroutons in, mmmm ...
 
Dan was er gisteren ook nog de fameuze filmavond ten huize Unagi. Hieronder een korte samenvatting:
 
  • Valiant: een animatiefilm gemaakt door een kleinere en niet echt bekende studio. Op zo'n moment besef je dat je als publiek toch nogal verwend wordt door Dreamworks. Als je hun films gewoon bent zoals "Shrek" & "Madagascar" valt deze (met een kleiner budget gemaakte) film wat tegen. De animaties zitten niet zo vlot in elkaar en ik had ook het gevoel dat het script veel meer mogelijkheden bood dan wat er uiteindelijk van gemaakt is. Het plot: de film speelt zich af tijdens WOII. Een kleine duif, Valiant, wil postduif worden. Dit houdt in dat hij berichten naar het front moet brengen die kunnen beslissen over de uitkomst van de oorlog. Buiten de kogels moet hij bij zo'n vlucht ook opletten voor de valken. Die laatste spreken met een Duits accent en zijn de slechterikken van dienst. Als je het zo hoort zit daar toch heel wat potentieel in denk ik zo. Het is dus jammer genoeg niet gebruikt. Persoonlijk score: 2.5/5

 

  • Batman Begins: de blockbuster van de avond. Hoge verwachtingen, surround systeem luid gezet en mijn ouders gemobiliseerd om mee te kijken. Je krijgt te zien hoe Batman ontstaan is (ne slimme mens had dat al kunnen afleiden uit de titel :p) De film maakt gebruik van heel wat special effecten, groots opgezette actiescènes, een leger bekende acteurs en een groot budget. Het kon dus moeilijk fout gaan. De film zit goed in elkaar en het is geen hersenloze actiefilm. Er zit een geloofwaardig plot in en bijgevolg heeft de film mij wel kunnen bekoren. De sequels hierop ga ik zeker gaan zien in de cinema, het kan niet anders dan spectaculair worden. Er waren wel twee minpuntjes. Batman is wel erg vernielzuchtig voor een superheld te zijn. Hij rijdt daken aan flarden, ramt auto's naar hartelust en zorgt ervoor dat politieauto's overkop gaan. Niet echt het gedrag van een superheld dacht ik zo. Het tweede minpuntje zit hem in de laatste vijf zinnen van de film. Hier wordt overduidelijk het plot van de tweede film klaargestoomd. Heel jammer, tegen zo'n verwijzigingen heb ik iets. Net als bij Spiderman waar ook zo'n overduidelijkheden inzitten. Het doet wat afbreuk aan de film naar mijn mening. Persoonlijke score: 4/5

 

  • Requiem for a Dream: één van de beste films die ik ooit gezien heb. Hij draait vooral rond drugs. Er worden 4 personages gevolgd. Harry (Jared Leto) is de centrale personage. De andere drie zijn zijn moeder, zijn vriendin en een vriend. Allemaal zijn ze verslaafd of raken ze verslaafd aan drugs. Je ziet hoe die drugs hen de dieperik in helpen, een put waar ze niet meer uitgeraken. De ene wordt geïnterneerd, de andere verliest zijn arm. Het is geen happy film en ook geen happy end, maar hij is zo echt. De muziek bij de film, hij past perfect in het plaatje. Heel rakende muziek, hij geeft de scènes iets extras. Zo moet het ook bij filmmuziek, maar slechts bij weinigen lukt dat echt. (Ik heb de soundtrack al besteld ondertussen) Het is een heel aangrijpende film, het einde is zo hartverscheurend dat ik bijna aan het huilen was geslagen. Er is maar één andere film die dat bij mij kan loskrijgen en dat is "Armageddon". Het einde van Requiem, ik denk dat ik de laatste vijf minuten van de film niet meer geknipperd heb en gestopt ben met ademen. Je wordt als het ware het scherm ingetrokken. Verder wordt er ook nog gebruik gemaakt van speciale filmtechnieken. Moeilijk uit te leggen, maar ik doe een poging. Stel je trekt 30 foto's van hoe iemand een pilletje inpakt. In plaats van alle 30 foto's te laten zien in chronologische volgorde laten ze hier foto 1, 15 en 30 vlak achter elkaar zien. Het geeft een heel speciaal, maar leuk effect. Persoonlijke score: 5/5
Voor zover de bekeken films.
 
Als het weer het toelaat ga ik vanavond waarschijnlijk nog naar de Kinepolis, maar dat zullen we nog moeten zien.
 
Nog veel sneeuwpret!
 

11:30 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

25-11-05

"There's nothing in life that's impossible to beat" -Hooverphonic-

Vandaag weer een productief dagje achter de rug!
 
Deze voormiddag alweer 20 minuten lang mijn stalen ros getrotseerd (voor de niet ingewijden onder jullie zie foto :p).
 
Ik ben alles behalve sportief, maar we hadden zo'n crosstrainer in huis dus waarom hem dan ook niet gebruiken? Ikke dus al mijn moed samengeraapt en besloten van daar toch een 2-tal keer per week mij ne keer aan te wagen. Nu om de één of andere onverklaarbare reden slaagt dat wel aan bij mij. Dus nu sta ik daar zo'n vijf keer per week op, telkens 20 minuten en ben ondertussen al een level hoger beginnen trainen ook. *applaudiseert nu even voor zichzelf* :p
 
Mijn LO leerkracht (die een sterke fetisj had voor lopen) zou fier zijn op mij :-)
 
Ik heb van diene mens elk jaar vakantiewerk gehad. Kunt ge u da nu voorstellen? Vakantiewerk voor LO. Ik heb dat dus gehad. Had ik de eer en het genoegen van 3x per week loopoefeningen te doen en op het einde van de vakantie moest ik dan nog eens een test gaan afleggen "om mijn vorderingen te meten". Je zou denken dat het een grap is, maar helaas (voor mij) weten sommige leerkrachten echt niet wat eerst uit te vinden.
 
Dieje mens heeft het zelfs ooit in zijn hoofd gehaald om mij een 7/20 te geven op mijn rapport. Mijn vader heeft nog nooit zo snel op een oudercontact gestaan. Zijn openingszin "meneer X ik ben kwaad op u, heel kwaad." Ge had dieje zijn gezicht moeten zien, het was grappig. Ik heb er nu nog steeds plezier aan :-)
 
Dankzij dat beroemde oudercontact heb ik wel nooit nog minder gehad dan 12/20 en het is nu niet dat mijn conditie daarvan spectaculair vooruit gegaan was ofzo. Zo zie je maar hoe relatief punten zijn ...
 
Ik ben om te beginnen al niet sportief aangelegd, maar je moet het ook wat leuk maken als LO-leerkracht vind ik. Wat deden wij altijd? Basketbal (bweik), Lopen (bweikes) en toestelturnen waarvoor ge eigenlijk nen halven acrobaat moest zijn (nog bweikeser).
 
Ik ben ondertussen wel helemaal op een dwaalspoor geraakt, om even terug bij de zaak te komen: indeling van de dag.
 
Deze namiddag nog wat aan mijn thesis gewerkt.
 
Mij aangesloten bij een website om aan een bepaalde databank te kunnen die ik nodig heb. Weer 42.35 euro armer. Dan nog een wetenschappelijk artikel moeten aankopen ook, weer 18 euro de pist in. Maar het zijn nuttige investeringen, want ik ben echt met een tevreden gevoel gestopt vandaag. Het komt in orde.
 
Na al mijn inspanning van vandaag heb ik besloten mezelf vanavond nog eens te verwennen. We gaan de filmavond van vorige week nog eens overdoen. Ik ben de films al gaan halen. De gelukkige zijn: "Valiant", "Batman Begins" & "Requiem for a dream".
 
Zoals je kan merken zit er wat vanalles in een animatiefilm, een blockbuster en tot slot nog een klassieker die ik om de één of andere reden nog niet gezien heb. Ik sta al te popelen om de DVD-speler weer leven in te blazen.
 
De reviews zal ik morgen in de loop van de dag wel bloggen.
 
Wil ik mijn posts nooit te lang maken en ne keer dat ik dan begin te typen is er precies geen houden meer aan :p Mijn excuses daarvoor :-)
 
Zo allemaal nog een fijne start van het weekend en tot morgen!


17:27 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |