04-12-05

Paris ... ahhh

De eerste en enige tegenvaller van de trip. Eén van mijn vier meiden had onverwacht enkele onmisbare lessen gepland gekregen op zaterdagmorgen door haren Unief. Ze kon onmogelijk mee …

 

Om 4u opstaan ’s morgens, al bij al gaat dat vlot als je een doel voor ogen hebt. En dat had ik; één van de grote Europese steden die ik nog niet gezien had en altijd al eens een bezoekje heb willen brengen: Parijs.

 

Het was een kadootje voor een vriendin, maar kwestie van het voor ons wat budgetvriendelijk te houden (we blijven studenten …) hadden we gekozen om het met een bus te doen. 3 meiden rond mij, dus aan gespreksstof geen gebrek :-)

 

Na een snelle rit en koffiebreak waren we rond de middag in Parijs. De Eifeltoren bewondert, al vond ik die verdacht klein in het echt, maar desalniettemin stond ik er met mijn mond open naar te gapen. Heb em ’s avonds nog eens verlicht gezien, mannekes toch, op zo’n moment stelt ons Atomium toch niet zoveel voor ze. Alhoewel nu het weer blinkt en ook van lichtjes voorzien is valt het allemaal wel mee :-)

 

Gegeten bij “Chez Clement” en daar ne lekkere kaasfondue naar binnen gewerkt (kwestie van het echt Frans aan te pakken). Dan begonnen aan onze windowshopping langs enkele sjieke wijken. Gezien en goedgekeurd: Chanel, Dior, Louis Vuitton, Fred Perry, Lacoste, Emporio Armani, Versace, Valentino, Hugo Boss, Miu Miu … te veel om op te noemen. Elke winkel voorzien van een bodyguard (incl. geweer en een niet weg te vegen glimlach). Ze zeggen “Bonjour” tegen jan en alleman, maar als zo iemand van zo’n winkel dat zegt tegen jou, heb je toch even een gevoel van fame. Heel fijn.

 

Chirac zijn woning gepasseerd, ontelbare Porshes, Rolls Royces, Mercedessen en dergelijke gezien. Vrouwen in bont, mannen in maatpak. Dure hotels, portiers met karren vol (designer)kledij en inkomhalls die blinken van kop tot teen en voorzien zijn van immense kerstbomen. Alles zoals je het in de films ziet.

 

Verder ook gezien: de Arc de Triomphe, de Notre Dame, Quartier Latin, Place Vendôme (met het “Ritz” waar Lady Di haar laatste avondmaal genuttigd heeft),  Place de la Concorde (met de befaamde obelisk met gouden punt) en het Louvre (GIGANTISCH!).

 

Dan zijn we ook in de “Galleries la Fayette” binnengegaan (zie foto). Dat heeft eens mens nog nooit gezien. Langs de buitenkant heb je 300m aan minutieus ingerichte vitrines. Elke deeltje is een soort kamer dat tot leven is gebracht. Pluchen beertjes die aan het breien zijn, kikkers die wegvliegen door de wind, muizen die een grote giraf aan het wassen zijn … Prachtig. Er was enorm veel tijd en geld in gestoken. Dan gingen we naar binnen … Ongeloofelijk. 6 verdiepingen en in het midden is dat gebouw open. Hangt daar doodleuk een gigantische kerstboom aan het plafond. Meer dan 20 meter hoog en 20 meter breed beneden. Flikkerende lichtjes en enorme kerstbollen. Volk, volk en nog eens volk, kerstdeuntjes, vriendelijke verkopers en een drukke, gezellige sfeer. Ongeloofelijk, mijn peter zou zeggen: de wereld is gek aan het worden! Moet je ook weten dat ik enkel in het vrouwengebouw binnen geweest ben (aja, de meerderheid wint …), ze hebben nog eens zo’n gebouw voor mannen ook … Onvoorstelbaar.

 

De gids zei ons ook dat als we binnen twee weken nog eens zouden terugkomen er minstens dubbel zoveel volk zou rondlopen. Hoe dichter bij de feestdagen, hoe meer volk. Ik kan mij dat amper inbeelden, het leek nu al of heel Parijs op de been was. Maar het is natuurlijk een stad met 10 à 12 miljoen inwoners.

 

Al hetgeen hierboven staat hebben we te voet gedaan. Heel lange wandeling, maar prachtig om eens goed de sfeer (en de uitlaatgassen) op te snuiven. Het was individueel te doen, dus ik samen met mijn 3 vriendinnen. We hebben heel veel gezien en ontzettend veel gelachen, tot wenens toe.

 

Bij de terugkeer over de Champs Elysées gereden. Het was dan al donker. Moet je je inbeelden: een avenue van 71 meter breed, langs beide kanten bomen die voorzien zijn van kerstverlichting. En dan recht voor jou in de verte de verlichte Arc de Triomphe en links van jou de verlichte Eifeltoren. Dat beeld staat op mijn netvlies gebrand. Prachtig.

 

Ik ga zeker ooit nog eens terug naar Parijs voor een paar dagen om dan alles eens uitgebreid een bezoekje te brengen. Ben niet echt gesteld op Frankrijk, maar Parijs is echt een prachtige stad!

 

Al degene die daar nog niet geweest zijn … ge moest al vertrokken zijn!


14:26 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Hoi, Door mee te lezen heb ik nu al het gevoel dat ik er geweest ben! Thx.
PS heb toevallig vanmorgen Hoover nog eens opgelegd, schijfje is alweer 9 jaar oud ondertussen en toch blijft het heel erg OK.
Beste groetjes,

Gepost door: An | 04-12-05

het is mijn doel op Parijs in alle seizoenen gezien te hebben :)

Gepost door: Anne | 04-12-05

tof! tof verslagje van een superdag :-)
Parijs is inderdaad DE stad der steden !
kben blij da je je geamuseerd hebt !


groetjes,
G

Gepost door: Glenn | 04-12-05

:-) Slim bekeken van je ... omringd door "meiden" naar het mooie Parijs trekken :-)
Mooi verslagje ... je hebt er duidelijk van genoten.
Lieve groetjes

Gepost door: anneke | 04-12-05

*** als ik dit lees, zal ik ook eens moeten naar ginder trekken...

Gepost door: Snellen | 04-12-05

Hoi, ik lees duidelijk dat jullie van Parijs
genoten hebben.
Parijs is zeker de moeite en nu met
de feestdagen op komst zeker een
aanrader!
Fijne zondagavond en een fijne start
van de nieuwe week.
Groetjes.
Mireille.

Gepost door: mireille | 04-12-05

ja merci Ge wou mij ni meepakken hè, nochtans deed mijn sluitspier weer normaal. Poeha. En ik had nochtans goe kunnen gidsen zenne. Moh jah, ge wou weer zonder mij gaan he, prrrt, volgende keer kom ik mee, nèh. ge krijgt dan geen student achter uw gat maar een ouw doos. kanmenibomme. :D :D

Gepost door: Blah | 04-12-05

°°°° Ja, Parijs is een prachtige stad.
Wij gaan er ook bijna ieder jaar voor een paar dagjes naartoe.
Maar in de winter heb ik het nog nooit gezien...
Ben je ook op de Eiffeltoren geweest?

Groetjes

Gepost door: emiel | 04-12-05

Parijs is een toffe stad en heerlijk om te ontdekken, 'k heb in Galerie Lafayette ook een volledige dag doorgebracht, ongelooflijk he! en toch blijft London 1 plaatske voor op Parijs, vraag me nie waarom,it's just the feeling

Gepost door: nicole | 05-12-05

^^^^ ben er nog nooit geweest maar in jullie gezelschap was het heerlijk wandelen door de stad!!!

Gepost door: Talleke | 05-12-05

De commentaren zijn gesloten.