06-12-05

Change

Gisteren dus niets gepost.

 

Vaststelling van gisteren: les van 10u ’s morgens tot 19u10 ’s avonds, met slechts een uurtje middagpauze, is niet gezond!

 

Ik was pas rond 20u thuis. Dan nog iets gegeten en tegen dat ik mijn mails bekeken had begon “Lost” (hetgeen trouwens heel gemeen gestopt is!). Tegen dat dat gedaan was, was het al 23u30 ofzo. Op dat moment was ik zo moe en zo leeg dat ik het echt niet meer kon opbrengen van nog een postje te schrijven (“eerlijk duurt het langst” heeft een wijze blogster mij ooit wijsgemaakt) Maar geen paniek, dat maak ik vandaag dan wel weer goed!

 

We moesten gisteren dus zolang in les blijven omdat er een speciale gastspreker kwam voor de les Change Management. Ik heb in mijn studentencarrière al heel wat gastsprekers de revue zien passeren en dat durft nogal eens tegenvallen. Mijn verwachtingen waren dus niet erg hoog (al kan dat ook iets te maken hebben met de frustratie dat ik zo lang moest blijven).

 

Dan werd de presentatie klaargezet, de gastspreker bleek Hugo Broos te zijn. Nu voor degenen die het niet weten: Unagi en voetbal zijn GEEN complementair duo. Dus daar gingen de verwachtingen, ik ging alvast op zoek naar de metro (kwestie van mezelf in stilte bezig te houden met Sudoku enzo :p)

 

Maar dieje mens heeft mij aangenaam kunnen verrassen. Hij heeft een zeer interessante presentatie gegeven. De aula was ook heel stil, iedereen was duidelijk geboeid. Hij had een uurtje gekregen, maar dat is dan uiteindelijk een 1.5 uur geworden door onze vragen.

 

Hij had het over de “change” van speler naar trainer en van trainer van club X naar trainer van club Y. Dieje mens heeft duidelijk al veel ervaring en heeft mij ook kunnen boeien. Veel dingen die hij zei kan je vertalen naar een bedrijf.

 

Elke speler moet je bv trainen en motiveren naar zijn waarden/karaktereigenschappen. Zo zijn er speler met een verschrikkelijk groot ego. Zo’n mannen moet je niet krenken in hun ego want dan zeggen ze "foert". Je moet hun ego respecteren en erop in praten. Ze stimuleren door te zeggen dat als deze wedstrijd gewonnen wordt de club weer naar een hoger niveau gaat. En zo’n ego kan een betere club wel gebruiken natuurlijk.

 

Zo ook bij werknemers, je managed ze naar hun waarden, niet iedereen is hetzelfde en hecht dezelfde waarde aan bepaalde dingen. De sterkte van een goede baas is dit te weten en te kunnen toepassen.

 

Kzou nog heel veel kunnen zeggen over zijn presentatie, maar dan krijgen we weer een ellenlange post en dat is niet de bedoeling natuurlijk. Ik ga nog wat blogjes gaan bezoeken nu se :-)

 

Tot morgen en geniet nog van deze zonnige dag (of is dat wishful thinking?)

15:30 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

hebben er anderen nog last van een pop-up op deze blog?

Gepost door: Anne | 06-12-05

Ik alvast niet @ Anne. :) En ik ben een blog-ster (h). Woehoe. En mijn humorniveau daalt met de minuut blijkbaar. :)

En dat wat Hugo Broos is komen vertellen hebben wij blijkbaar vorig jaar en dit jaar gezien met economie. (Maar wrs niet zo uitgebreid als jullie daar)

Gepost door: Anneke | 06-12-05

... @ Anne: pop-up, god laat ons hopen van niet

@ Anneke: laat ons hopen dat wij dat uitgebreider gezien hebben, anders zou't maar triestig zijn eh :p

Gepost door: Unagi | 06-12-05

Soms kan iemand die je onsympathiek vind, heel sympathiek overkomen, zodra je die ontmoet hebt, andersom kan natuurlijk ook.
Volgens mij is dit een goede les geweest hoe werkgever en werknemer met mekaar "zouden"moeten omgaan. Helaas is dit in de praktijk wel dikwijls anders.
Misschien moet Hugo Broos wel eens gaan spreken met de bazen...'t zou bij ons misschien wel een verschil kunnen maken...Alhoewel één van ons bazen is echt op de allerlaagst ladder begonnen en staat nu heel hoog, maar diene is zijn beginfase spijtig genoeg vergeten....

Gepost door: nicole | 06-12-05

^^^^ ze zouden zo'n "cursus" moeten verplichten voor ALLE bazen!!!

Gepost door: Talleke | 06-12-05

BTW hier geen popup en Unagi, kheb weer eens gestolen ;-)))
heb vandaag een mindere dag en door jouw afbeelding kreeg ik een kleine wake-up-call!!! Thx, had net zoiets nodig!!! En heb de afbeelding mee!!! Sorry voor het lege plekje in je bericht nu ;-)))

Gepost door: Talleke | 06-12-05

** Ik beaam Talleke in haar uitspraak, dat
alle bazen deze cursus zouden moeten
volgen. Zeker hier bij mij op het werk!
Groetjes en voor straks dikke slaapknuffie's.
Mireille.

Gepost door: mireille | 06-12-05

*** Als ik het zo lees was die presentatie inderdaad wel interessant!
Mooie afbeeldingen trouwens! :-)
Nog een fijne avond en slaap lekker voor strax.
Groetjes Xx.

Gepost door: Romina | 06-12-05

Unagi je hebt mij tot tranens toe ontroerd met jouw mooie geste op mijn blog!!!
Je bent een schatje!!!

een hele dikke knuffel

Gepost door: Talleke | 07-12-05

hewel den hugo zou het bij ons ook eens mogen komen uitleggen.. wa moet da kosten? Lijkt me een heel interessante spreker...

Gepost door: Aardvarksken | 07-12-05

Wereld Bedankt voor je linkje. Je zit ondertussen ook in mijn Blogwereld. Mooie wereld vaak die van Blogland. Hier kom ik graag lezen en word zo meegevoerd naar een "echte" wereld van vroeger, studententijd...
Beste groetjes,

Gepost door: An | 07-12-05

De commentaren zijn gesloten.