25-12-05

Een prettige Kerst voor iedereen!

Gisteren geen tijd gehad om te bloggen.
 
Nu de hoeveelheid snot aan het verminderen is en mijn knieën er in slagen min of meer normaal te functioneren was het hoog tijd om aan de slag te gaan.
 
Er kwam 17 man naar ons gisteren. We waren wel zo slim geweest een traiteur in te huren voor de hoofdschotel dus das al heel wat anders. Een gigantisch buffet met gekookte en gerookte zalm, heilbot, scampi's, gamba's, carpaccio, eendenpastij alé heel den hoop. Alles derop en deraan. Maar liefst twee grote tafels vol met eten.
 
De aperitiefhapjes hebben we wel zelf gemaakt. Ik samen met mijn moeder. Mijn mama wou daar eer op halen dus hebben we er ons een dik uur lang met volle overgave op gesmeten; resultaat:
  • Warm: champignons opgevuld met boursin, rolletje boterham met roquefort en boursin
  • Koud: olijven, knoflookteentjes, champignons in een pikante olie en dan toastjes met caviaar, tapenade, seldersla, krabsla, eendenpastei, tarama en witloofblaadjes gevuld met tzatziki of toscaanse kippensalade en tot slot nog kersttomaatjes opgevuld met een pikante fetabereiding.

En ze hebben succes gehad dus het was een goede start :-)

Dan het buffet veroberd en afgesloten met een traditionele ijstaart.

Het was 2u30 vooraleer ik in mijn bed geraakt ben en tegen 16u30 kan ik al gaan aanschuiven bij het volgende buffet. Een grote familie hebben ... het brengt wat eten met zich mee.

We hebben gisteren echt wel superhard gelachen. Tantes en nonkels die meer drinken dan ze aankunnen en dan kerstliedjes beginnen zingen ... het is eens iets anders :p Ze hebben zelfs "Mad about you" van Hooverphonic gezongen en die hoge lange noten zingen als je zat bent ... het geeft nogal een effect :p Het was lang geleden dat ik de hele familie nog zo vrolijk en uitgelaten gezien had. Iedereen in opperbeste sfeer :-)

Het lijkt wel alsof ik er nu meer van geniet dan anders. Ik ben het oudste kleinkind en nu de rest van de kleinkinderen ook ewa uit de puberteit is worden de gesprekken en spellekes veel leuker. We zitten zo allemaal op hetzelfde niveau nu en dat vergemakkelijkt het contact natuurlijk eh :-)

Verder wordt er altijd geloot wie voor wie een kadootje moet kopen. Hoewel iedereen weet wie voor wie koopt gaan we altijd in een cirkel zitten. Dan geven we een kadootje door en dan stopt de muziek "toevallig" bij de juiste persoon. Heel onnozel, maar oh zo grappig en leuk. Vooral omdat de "volwassenen" dikwijls nog nieuwsgieriger zijn dan ons :p

Verder ook mijn eerste twee kadootjes gekregen, woehoe :p Een kader waar je vier foto's in kan steken maar zo elk van een verschillende grote, heel fijn. En dan nog 2 grote kaarsen. Ik ben nogal een fan van kaarsen, zeker in blok- en examenperiodes. Op mijn kamer brandt er altijd een kaars als ik aan het studeren ben, niet omdat dat geluk brengt ofzo, gewoon als een soort steun. Moeilijk uit te leggen, maar het helpt in ieder geval :p

Dan ook nog een berichtje gekregen van een vriendin van mij. Ze is 21 en zit in Italië voor een weekje. Ze stuurde mij een berichtje om me een prettige Kerst te wensen en vertelde dat het kerstkado van haar vriend een verlovingsring was ... een verlovingsring *shock* Ben effe gaan zitten. Eén van mijn vriendinnen is verloofd ... Kvoelde me plots oud en alleen ... Niet op een triestige manier ofzo gewoon ... één van mijn vriendinnen gaat trouwen. Ik ben nog maar 20 en zonder lief ... het lijkt zo onrealistisch. Ik gun het haar van harte want ze is kweeni hoe gelukkig en haar vriend is wel snel jaloers (vooral op mij :p) maar zorgt heel goed voor haar ... maar verloofd ...

Alé ge hoort het wel, kzal nog ewa moeten wennen aan het gedacht ...

In ieder geval nog een hele prettige Kerstdag voor iedereen!

Ik ga mij ne keer gaan douchen da'k sebiet in vol ornaat kan toekomen voor het volgende buffet ...

Groeten beste bloggertjes!

Huishoudelijke mededeling: wegens uitzonderlijke omstandigheden (Kerst dus :p) worden de quote en de muziekpoll morgenvoormiddag pas aangepast. Dus: stemmen nu het nog kan!

14:21 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

ook hier is er meer gedronken dan ze aankunnen... Maar het blijft hilarisch :p

Gepost door: Anne | 25-12-05

Ola Unagi... ook geen dieet gedaan gisteren, lees ik hier. Hopelijk heef alls lekker egsmaakt...

Ik wens je een zalige kerstdag vandaag... laten we af en toe ook eens denken aan wat "kerstmis" eigenlijk is... Lieve groeten van Lucky

Gepost door: Lucky | 25-12-05

*** een hele prettige en vredevolle kerstdag Unagi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 25-12-05

Amaai dat was af gisteren... en vandaag weeral....ik, moet ook niet klagen, naar een kerstbrunch geweest met de buren(jarenlange traditie) en dat is ook altijd af.Ook alles derop en deraan (champagne,oesters,kreeft,sushi tot je eigen wok samenstellen en laten klaarmaken, andere warme schotels en een dessertenbuffet...pfff, mijn broek spant weeral) vanavond absloluut geen eten meer hebben;-))

Gepost door: nicole | 25-12-05

ook fijne kerst voor je Unagi, maar het belangrijkste is wel dat de familie samen was en dat je je goed geamusseerd hebt met je ooms en tantes..groetjes nancy

Gepost door: nancy | 25-12-05

*** Prettige Feestdagen !

Gepost door: klaverke | 26-12-05

De commentaren zijn gesloten.