31-12-05

Melig mag ook

Vandaag de laatste dag van 2005 …

 

Tijd om even stil te staan bij het bijna voorbije 2005. Eigenlijk heb ik niet te klagen.

 

Vele spannende momenten. Enkele die me zo direct te binnen schieten. Orkaan Dennis die tijdens onze vakantie ons hotel en de omliggende streek geteisterd heeft. Een vrachtwagen die tegen mij gereden is en daarna vluchtmisdrijf pleegde. Het beginnen aan een eigen thesis.

 

Dan triestige momenten. Het valt vooral op dat ik dit jaar veel minder naïef ben geworden. Ik geloofde, en nu nog steeds, dat in elke mens iets goeds zit. Ik heb alleen geleerd van er voorzichtiger mee om te springen. Een goede vriendin die achteraf een vrij egoïstisch persoon bleek te zijn, die eigenlijk enkel maar mensen gebruikte voor haar eigen doelen. Als die volbracht waren laat ze de mensen vallen. Een andere vriendin die al een tijdje afscheid aan het nemen was heeft de deur definitief dichtgetrokken. Dan was er mijn stagebegeleidster. Maar 2 à 3 jaar ouder als mij. Heel vriendelijk tijdens mijn stage, ik deed heel goed mijn werk zei ze altijd. Maar als puntje bij paaltje kwam en ze mij dan moest evalueren schol het niet veel of ze had mij 10/20 gegeven. Als je op korte tijd een paar keer zo’n dingen meemaakt besef je wel dat het goede in bepaalde mensen heel diep ligt. Dikwijls begraven onder een hoop jaloersheid en egoïsme.

 

Toch is het raar dat het veel moeilijker is om happy momenten te verzinnen dan het is om enkele tegenslagen van 2005 te verzinnen. Maar ik weet dat het een goed jaar was.

 

Er zijn vele leuke, gelukkige en happy momenten geweest. Veel gelachen samen met mijn vriendinnen. Banden die sterker en intenser worden. Mijn bachelordiploma binnengehaald. Mijn eerste live-optreden van Hooverphonic. Mijn eerste Clouseau-optreden. Marktrock getrotseerd in de soms gietende regen. Mijn meter die na een lange, vrij depressieve periode nu het zonnetje in huis is. De etentjes met een bepaald gezelschap. Elke vakantie, gewoon omdat ik daar elke keer op nieuw zo hard van geniet. Het opstarten van mijn eigen blog, waar ik dankzij jullie al heel veel plezier aan beleefd heb.

 

En ook vele scharniermomenten. Van die momenten waarop je begint te beseffen dat je uit de pampers bent, dat er een hele nieuwe wereld op jou ligt te wachten. Een vriendin die verloofd raakt, een andere die al bijna 3 jaar een relatie heeft. Zelf twijfels hebben over het gaan werken of toch nog verder studeren. Beseffen dat dit wel eens een van de laatste jaren thuis zou kunnen worden.

 

Het was een mooi jaar, vol met memorabele gebeurtenissen. Hopelijk wordt 2006 minstens even goed!

 

Ik wens jullie allemaal een prachtig, fantastisch en spetterend 2006!
Dat het een jaar mag worden vol goede keuzes, waar alle dromen uitkomen!

10:52 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

29-12-05

Unagi in Alaska

Kga mezelf efkes een langere pauze gunnen. Ben klaar met hetgeen ik zou moeten gezien hebben tegen 18u, dus even tijd om wat te bloggen :-)

 

Vandaag heb ik een excursie gemaakt naar Alaska. Unagi was in drie dagen nog niet buiten geweest. Hoewel iedereen het had over de kou en ik mijn arme blauwe vierwieler zag staan onder een dik wit laagje ging ik er deze morgen toch even op uit. Op verkenning in de grote wijde wereld dat ons dorp is. Ingangskaarten gaan kopen voor de party die ik, samen met 4 vriendinnen (surprise :p) zaterdagavond onveilig gaan maken.

 

De deur ging open … een ijzige wind sneed in mijn aangezicht en mijn vingers verkleumden zoals instant koffie oplost in water. Hier was ik niet op voorzien! Het was een respectabele 5 minuten lopen naar het verkooppunt maar ik voelde me al half Dixie Dansecoer tegen dat ik er eindelijk geraakt was. God, wat gaat de tijd traag als je aan het bevriezen bent! Kaartjes gekocht, 40 euro armer en klaar voor mijn tweede toch over de gladde ijskappen van het plaatselijk dorp.

 

Eens thuisgekomen mijn handen op de verwarming gelegd, die vervolgens bijna verbrand waren omdat ik er geen gevoel meer in had. Mij een warme tas soep genomen en langzaam maar zeker weer ontdooid. De komende drie dagen kom ek dus niet meer buiten eh! Tenzij dat er ergens onverwacht een doodvrieswens zijne kop opsteekt, maar ik betwijfel dat ten sterkst. Unagi zit in de fleur van zijn leven en heeft het genot van elke dag 8.5u boven zijn cursussen te hangen, zeg nu zelf, wat kan er nu leuker zijn … (niks op antwoorden, laat me in de waan :p)

 

Verder nog leuk nieuws. Het snotproductieproces begint stil te vallen, maar in ruil heb ek wel 4 koortsblaasjes net boven mijn lip gekregen. Ahh … wat kan het leven toch mooi zijn. De afgelopen twee dagen al als nen bezetene zalfke zitten smeren en de blaasjes beginnen te beseffen dat niemand de strijd wint van Unagi als het op zalfkes smeren aankomt!

 

En het goede nieuws blijft maar komen :-) Op Oudejaar verlaat Unagi het ouderlijk nest pas rond 23u30 dus tijd zat om eerst nog te dineren :-) Het is hier thuis een traditie van samen met mijn ouders en zusje eens lekker decadent te dineren dan. Niet decadent in de zin van veel, maar wel in de zin van speciaal. Het zijn altijd tamelijk veel gangen, maar altijd proevertjes, das heel leuk :-) Het menu is ondertussen bekend (dankzij mijn medewerking). Hou u vast:

 

·          Foie Gras voor mijn ouders en zus. Ik eet dat niet uit principe en eet dan gerookte eendenborst met beetje notenolie

·          Wijngaardslakken in lookboter

·          1 geitenkaasje met een krokant korstje + 1 geitenkaasje omwikkeld met spek op een bedje van raketsla

·          Scampi’s in look

·          Kreeft met een vissaus (maakt mama zelf en is super!)

·          Een stukje ijstaart

 

We gaan beginnen rond 17u en we eindigen … voor 23u :-) Tussen elk gerecht worden er kadootjes uitgewisseld en er liggen der hier heel wat onder den boom. Ik kijk er al naar uit :-) Zo’n vaste familietradities das ook leuk. We vinden het alle 4 ook gewoon heel leuk om samen eens uitgebreid te dineren, te praten en te zeveren.

 

Voila se, bij deze ga ik jullie laten en gaan eten. Ik heb der puur honger van gekregen :-)

17:38 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

28-12-05

Ding Dong, it's a Christmas song

Goedemorgen allen samen!
 
Bedankt voor de vriendelijke berichtjes en steun, het steekt een hart onder de riem.
 
Ik heb der zin in vandaag, maar wou hier nog even passeren. Mijn eerste blokdag is gisteren perfect verlopen. Alles mooi op schema en zienbare vorderingen, yeps het komt in orde.
 
Ik gaan der direct ne keer aan beginnen, maar eerst had ik nog even een officiële mededeling. De VBT's hebben dankzij hun sponsor, ikke dus, hun eerste hit kunnen opnemen! Ding Dong, it's a Christmas song!
 
Kijk hier naar het resultaat van de vruchtbare samenwerking tussen de VBT's en Gunther ... Enjoy!

Dan nog even Elias citeren want hij had een goed voorstel:
"En dan nog iets voor de ding dong tra la la fans. Zoals je mss al gelezen hebt op m'n blog stelt gay2day.be een Top 100 met eerder holebigetinte muziek (niet dat zoiets echt bestaat als gay muziek, maar jullie begrijpen het uitgangspunt vast wel. Nu dacht ik: dat liedje van Günter (Ding dong song) zou nog goed passen in die lijst. Misschien kunnen de grote fans een top 3 samenstellen met ook dit nummertje erin en dan zien jullie het misschien algauw in de gay music top 100.
Geeft toe, het liedje is alleszins goed fout ;op Je top 3 kan je kwijt bij kevin@gay2day.be En meer info is er uiteraard op mijn blog..."

 
Daar maak ik vanavond nog werk van :-)
 
Nog ne prettigen dag allemaal en dan lees ik alles vanavond wel zeker? :-)
 10:04 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

27-12-05

Blokker de blokker de blok

Heb mij nog ne keer op een postje gesmeten :-)

 

Sinds gisteren is mijnen blok officieel van start gegaan, vandaar mijn mindere vertoningen. Gisteren was eigenlijk een soort inloopdag. Cursussen in orde steken, schema opstellen en dat soort zaken. Heb dat altijd nodig, kwestie van mezelf op gang te krijgen. Even de knop moeten omdraaien naar puur leren.

 

We hebben 3 weken blok voor 5 examens en het ziet ernaar uit dat het wat leren betreft wel in orde zal komen. De vakken op zich vallen nog mee. Het kleinste vak zijn slechts 25 p’s vanbuiten leren, het grootste vak telt 310 p’s aan pure theorie …

 

Een doorsnee blokdag ziet der als volgt uit:

 

·          Rond 8u30:              opstaan

·          9u30 - 12:                blokken

·          12-13:                      eten

·          13u - 15u:                blokken

·          15u15 - 16u45:        blokken

·          17u - 18u:                blokken

·          18u - 18u45:            eten

·          18u45 - 20u15:        blokken

·          20u15 - …:               tv + blog :-)

 

Das dus 8.5 uur per dag voor mijn boeken zitten en zoveel mogelijk in mijn hersenen opslaan. Zo verloopt het elk jaar en dit jaar is niet anders. Drie weken aan een stuk wordt dat mijn vaste routine. Daarna hebben we dan twee weken examen.

 

Na de examens hebben we 2 lesvrije weken. Dat betekent dat we geen les hebben (ne slimme mens was al zo ver veronderstel ik) maar dat we op die 2 weken wel 20p’s aan thesismateriaal moeten produceren.

 

De komende 7 weken zijn dus heel druk. Op maandag 13 februari, mijn verjaardag, heb ik mijn eerste les … als dat geen schoon kado is …

 

De studententijd … de schoonsten tijd van u leven...
Voor de moment even moeilijk om dat te geloven :p

12:39 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

26-12-05

Update

Zoals gisteren gezegd was vandaag de beloofde update :-)

 

Quote

Deze week gaan we voor een korte, maar krachtige quote. Geïnspireerd op een nonkel die gisteren nogal grove uitspraken gedaan heeft ivm vreemdelingen: To generalize is to be an idiot.

 

Music

Gunther is er ook deze week in geslaagd zijnen Ding Dong op 1 te krijgen (tot grote vreugde van bepaalde Trienen :p). Watershed bleek ook een succes te zijn want die zijn op 2 beland. Na een lange tijd de nummer 1 positie gehad te hebben moeten we deze week afscheid nemen van “Wake Up” :-( Maar omdat Hooverphonic het zo lang volgehouden heeft (en omdat ik een beetje een fan ben :p) gun ik ze terug een plaatsje op mijnen blog. Deze keer gaan we voor één va mijn favoriete songs op het nieuwe album. “Dirty Lenses” in de “No More Sweet Music”-versie. Hetgeen zoveel betekent als de originele song met een beetje meer beat derin.

 

Omdat de tekst zo mooi is krijg je die er ook gratis en voor niks bij:

 

So you take your chances

Look thru dirty lenses

Unintended consequences

We don’t need your ugly fences

We’ll make our own way out of here

 

Start the car

Get away

There’s so much you could see today

 

If we don’t escape

We’ll turn into

Everything we

Hate but tell me do

We even have a chance?

If we don’t escape

The things we do

Won’t make a difference

It’s just me and you

& all our best laid plans

 

So we’ve run right off the map

Get away from all the traps

Inevitable consequences

Living only present tenses

Only living for the now

 

Enjoy & cast your votes!

10:28 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

25-12-05

Een prettige Kerst voor iedereen!

Gisteren geen tijd gehad om te bloggen.
 
Nu de hoeveelheid snot aan het verminderen is en mijn knieën er in slagen min of meer normaal te functioneren was het hoog tijd om aan de slag te gaan.
 
Er kwam 17 man naar ons gisteren. We waren wel zo slim geweest een traiteur in te huren voor de hoofdschotel dus das al heel wat anders. Een gigantisch buffet met gekookte en gerookte zalm, heilbot, scampi's, gamba's, carpaccio, eendenpastij alé heel den hoop. Alles derop en deraan. Maar liefst twee grote tafels vol met eten.
 
De aperitiefhapjes hebben we wel zelf gemaakt. Ik samen met mijn moeder. Mijn mama wou daar eer op halen dus hebben we er ons een dik uur lang met volle overgave op gesmeten; resultaat:
  • Warm: champignons opgevuld met boursin, rolletje boterham met roquefort en boursin
  • Koud: olijven, knoflookteentjes, champignons in een pikante olie en dan toastjes met caviaar, tapenade, seldersla, krabsla, eendenpastei, tarama en witloofblaadjes gevuld met tzatziki of toscaanse kippensalade en tot slot nog kersttomaatjes opgevuld met een pikante fetabereiding.

En ze hebben succes gehad dus het was een goede start :-)

Dan het buffet veroberd en afgesloten met een traditionele ijstaart.

Het was 2u30 vooraleer ik in mijn bed geraakt ben en tegen 16u30 kan ik al gaan aanschuiven bij het volgende buffet. Een grote familie hebben ... het brengt wat eten met zich mee.

We hebben gisteren echt wel superhard gelachen. Tantes en nonkels die meer drinken dan ze aankunnen en dan kerstliedjes beginnen zingen ... het is eens iets anders :p Ze hebben zelfs "Mad about you" van Hooverphonic gezongen en die hoge lange noten zingen als je zat bent ... het geeft nogal een effect :p Het was lang geleden dat ik de hele familie nog zo vrolijk en uitgelaten gezien had. Iedereen in opperbeste sfeer :-)

Het lijkt wel alsof ik er nu meer van geniet dan anders. Ik ben het oudste kleinkind en nu de rest van de kleinkinderen ook ewa uit de puberteit is worden de gesprekken en spellekes veel leuker. We zitten zo allemaal op hetzelfde niveau nu en dat vergemakkelijkt het contact natuurlijk eh :-)

Verder wordt er altijd geloot wie voor wie een kadootje moet kopen. Hoewel iedereen weet wie voor wie koopt gaan we altijd in een cirkel zitten. Dan geven we een kadootje door en dan stopt de muziek "toevallig" bij de juiste persoon. Heel onnozel, maar oh zo grappig en leuk. Vooral omdat de "volwassenen" dikwijls nog nieuwsgieriger zijn dan ons :p

Verder ook mijn eerste twee kadootjes gekregen, woehoe :p Een kader waar je vier foto's in kan steken maar zo elk van een verschillende grote, heel fijn. En dan nog 2 grote kaarsen. Ik ben nogal een fan van kaarsen, zeker in blok- en examenperiodes. Op mijn kamer brandt er altijd een kaars als ik aan het studeren ben, niet omdat dat geluk brengt ofzo, gewoon als een soort steun. Moeilijk uit te leggen, maar het helpt in ieder geval :p

Dan ook nog een berichtje gekregen van een vriendin van mij. Ze is 21 en zit in Italië voor een weekje. Ze stuurde mij een berichtje om me een prettige Kerst te wensen en vertelde dat het kerstkado van haar vriend een verlovingsring was ... een verlovingsring *shock* Ben effe gaan zitten. Eén van mijn vriendinnen is verloofd ... Kvoelde me plots oud en alleen ... Niet op een triestige manier ofzo gewoon ... één van mijn vriendinnen gaat trouwen. Ik ben nog maar 20 en zonder lief ... het lijkt zo onrealistisch. Ik gun het haar van harte want ze is kweeni hoe gelukkig en haar vriend is wel snel jaloers (vooral op mij :p) maar zorgt heel goed voor haar ... maar verloofd ...

Alé ge hoort het wel, kzal nog ewa moeten wennen aan het gedacht ...

In ieder geval nog een hele prettige Kerstdag voor iedereen!

Ik ga mij ne keer gaan douchen da'k sebiet in vol ornaat kan toekomen voor het volgende buffet ...

Groeten beste bloggertjes!

Huishoudelijke mededeling: wegens uitzonderlijke omstandigheden (Kerst dus :p) worden de quote en de muziekpoll morgenvoormiddag pas aangepast. Dus: stemmen nu het nog kan!

14:21 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

23-12-05

Finito

Eerste en vooral een bescheiden “JEEJ” en een niet zo bescheiden vreugdedans (als het nu begint te regenen was het de verkeerde dans …). Mijn blz’en zijn binnen, afgegeven, overhandigd. Niets meer aan te veranderen, de komende 5 weken moet ik gene zak meer doen aan mijn thesis. Woehoe … nog een vreugdedansje.

 

Bedankt allemaal voor het duimwerk, het heeft zijn nut gehad!

 

Voor zover the joy. Ik ging vandaag dus uitgebreid genieten van mijn weekend off (vanaf maandag begin ek te blokken voor 3 weken). Tereira eh, nadat iedereen in huis verkouden is geweest en ik de dappere gezonde was is het tij nu gekeerd.

 

Ik zit dus nu voor mijne laptop nada’k net een uurke geslapen heb. Het gaat al beter alhoewel ik me na het eten voelde alsog ik elk moment gewoon in slaap kon vallen. Nu: Red Bull in de hand en snot dat om de én of de andere reden maar blijft komen. Terwijl het snot maar blijft komen is mijn neus nog verstopt ook. Spreek me niet van neussprays want da werkt dus NI! Verder keeltabletten naar binnen aan het werken en nog iets da lijkt op ne witte smartie. Traditioneel betekent da pijnlijke gewrichten en in het bijzonder dan mijn knieën. Dus kzit ier gelijk nen ouwe bejaarde voor zijn schermpke me ne sjaal aan en een dekentje over mijn benen. Tis e zicht …

 

Morgen komt der 16 man naar hier Kerst vieren, laat ons hopen dat Unagi daartegen al wat meer Unagi is en wat minder snot …

 

Op de koop toe is het hier vanavond kerstmarkt. Het moest mijn eerste kerstshopping act worden, maar daar kan ek dus ook naar fluiten eh mijn knieën overleven da ni.

 

Genoeg gezaagd nu (het deed deugd :p)

 

Ben gisteren nog naar de MediaMarkt gegaan omdat een vriendin daar na de lessen nog wou passeren. Ik was daar dus nog nooit binnengeweest … (shame on me, I know) Ik heb nog nooit zoveel CD’s & DVD’s bij elkaar gezien. En Unagi achterlaten met een bankkaart en een hoop CD’s en DVD’s daar komen dus vodden van eh.

 

Ik heb al mijn zelfcontrole gebundeld en alles zo toch nog bescheiden kunnen houden. Eén ceedeetje voor mezelf (Lunascape – Reminiscence) en 2 muziekDVD’s voor mijn mama hare nieuwjaar. Eentje van Bon Jovi en eentje van Bryan Adams.

 

Lunascape is prachtig BTW, ze komen in de buurt van Hooverphonic. Lekker dromerig en hele mooie teksten. Maar niemand kan tippen aan Hoover (tenzij Gunter mss :p)

 

Probleem van de dag: als ek muziek op zet begin ek gegarandeerd mee te zingen. Nu moete ne keer proberen te zingen me ne verstopte neus en een zere keel… Gevolg: erg ongezonde hoestbuien, maar kan mezelf ni tegenhouden (heb mijn zelfcontrole gisteren in MediaMarkt opgebruikt).

 

Bon ik gaan nog een poging doen om wat blogjes te lezen en voor de rest rusten & slapen & bidden dat al die domme bacteriën niet bestand zijn tegen Red Bull en mijn geweldig afweersysteem :p

17:15 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |