11-01-06

U.N.A.G.I.

Na mijn korte gidspoging van gisteren vandaag maar even gewoontjes doen :p

 

Vandaag een hele dag Change Management geleerd. Dat vak wordt ook direct mijn eerste examen de maandag, dus niks anders ni meer als Change vanaf nu.

 

Vandaag in Change gelezen dat verandering iets ONnatuurlijks is. Als er nu één ding is dat eigen is aan de natuur & de mens dan zal het toch verandering zijn? Heeft dieje nog nooit gehoord van de evolutietheorie? Alleen al de hoop studenten die hij dagelijks ziet zouden het levende bewijs moeten zijn dat verandering iets natuurlijks is. In het begin van de les geïnteresseerd en wakker, 2 uur later zien we eruit alsof we net nachtje door gedaan hebben … Ben het dus niet akkoord, maar maandagvoormiddag als ik mijn examen aan het invullen ben zal ik er nog nooit zo van overtuigd geweest zijn als dan dat verandering iets ONnatuurlijks is. Want dat is uiteindelijk het punt van een examen, zeggen wat de prof denkt en wilt horen …

 

Ik had het al meerdere keren vastgesteld, maar vandaag viel het mij toch weer op tijdens het leren. Ik verdenk de prof van Change er sterk van opgewonden te geraken van schema’s en acroniemen. Tis nen echte fetisjist (kveronderstel da ge da zo schrijft?) volgens mij.

 

Ne cursus van een dikke 300 p’s waar om de 2 p’s een schema staat … Op den duur vree moeilijk om die allemaal nog uit elkaar te houden voor ne simpele ziel als mezelf.

 

Dan die acroniemen (da zijn letterwoorden BTW). Dieje moet da gigantisch fun vinden om zoiets te doen denk ik. Ik ben absoluut voorstander van memo-technische middeltjes, anders zou’k geen enkele cursus tot een goed einde brengen denk ik. Maar alles heeft zijn limieten! Een voorbeeld uit Change:

 

Een leider moet S.T.A.P. zijn om T.O.P. prestaties te kunnen neerzetten. Een prestatie is T.O.P wanneer “T” S.T.E.P. is, “O” F.I.A.T. is & “P” F.A.M.E. is.

 

Al die letters staan dus voor een ander woord en elk woord wordt dan nog eens voorzien van een halve pagina uitleg … fijne bezigheidstherapie. Buiten deze oh zo nuttige dingen vindt hij het blijkbaar ook geweldig van de meest banale woorden acroniemen te maken. Een voorbeeld:

 

Soms moet een leider zijn werknemer een S.O.B. geven (Schop Onder de Broek); maar veel noodzakelijker is hem regelmatig een K.O.S. te geven (Klop Op de Schouder).

 

 

Awel als ek al dieje zever gelezen had, had ek veel goesting om hem een K.I.G. te geven (Klop In het Gezicht) en hem vervolgens een S.I.K. er boven op te doen (Schop In de Kl*ten). Veiligheidshalve hou ik dat AP (ActiePlan) tot na de examens :p

 

 

Maar uiteraard spreekt zoiets ook tot de verbeelding dus voelde ik mij als het ware uitgenodigd om mijn eigen naam acroniemsgewijs te verklaren:

 

Uniek (maar dat is elke mens eh, yeps ook jij :-D)

Naïef (nu al minder dan vroeger)

Assertief (te veel volgens mijn pa)

Geweldig (al zeg ik het zelf :p)

Interessant (zelfkennis is het begin van alles wijsheid …)

 

En na zo nen hele cursus heb ek daar ni eens moeten over nadenken ofzo eh :p

 

Verder ook nog goed nieuws. Proxis heeft EINDELIJK de versturing bevestigd van de eerste 3 CD’s, het werd ook hoogtijd want volgens hunne site zijn die CD’s al een week bij hun aangekomen … Madonna, Katie Melua & Buscemi zijn op dit eigenste moment op weg naar onze mottige brievenbus, jeej! :-)

 

En nog meer goed nieuws. Na nog maar is een discussie over het doorkijk-badkamer-hotel zijn we der na een interventie van mama in geslaagd het uit mijn vader zijn hoofd te praten. Alé ja, da zal wel voorlopig zijn, want binnen de week zal diejen daar wel terug over beginnen of het zo “per ongeluk” nog eens ter sprake brengen, maar in meanwhile zijn we der toch vanaf :-)

 

En om de post vandaag af te sluiten nog een mooie quote uit mijne cursus Change (even verrassend voor jullie als voor mij dat daar ook goede dingen instaan :p):

 

Bied hulp aan. Je kaars brandt niet minder lang als je er een andere mee aansteekt.

 

Na deze wijsheid verdwijnt Unagi weer van het toneel voor een dagje :-)

19:37 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

E.A.V.U. ( euh meteen de title verklaren. titel wil dus zeggen..Een Acroniem Voor Unagi) maar dat kan ik dus ook zo schrijven ,E.M.D.T.V.T.W.D.Z.E.A.V.U
en ook al staat Unagi voor alles wat hij al in zijn blogitem heeft opgesomd..voor mij staat Unagi vandaag voor Uitmuntend Neofiet in Acroniemen Gebasseerd op Intuitie ..zeg nog is dat ik niet inventief ben ;-)

Pj-x- ( staat gewoon voor pj )

Gepost door: Pj | 11-01-06

°°° Unagi,
I.W.J.N.E.G.A.
M.a.w.
Ik wens je nog een goeie avond

Groetjes


PS En ja, het is veiliger dat actieplan nog een beetje uit te stellen...

Gepost door: emiel | 11-01-06

U.N.A.G.I. ... dat verklaart nu eindelijk alles ... ;-)))!
P.R.A.C.H.T.I.G ... en dat betekent gewoon wat er staat ... ;-) !

Gepost door: klaverke | 11-01-06

Geweldig ?:-P Nice ,zo een cursus vol tabellen enzo van die acrodinges :-) bij mij zouden die tabellen al na een halfuur in elkaar vloeien tot da ik er niks meer van begrijp ,en die acroniemen ...
ik bewonder u Unagi da ge da 300 paginas lang moet doorstaan !

Nog veel succes bij het leren ,
Glenn

U agressief AP is er inderdaad ni een om meteen uit te voeren :-D

Gepost door: Glenn | 11-01-06

pff Unagi, nogal geleerd voor mij hoor... zo slim ben ik nu ook weeral niet maar ik vind het wel prachtig hoe jij je met zaken waar je achter staat bezig houdt. En die studies, ja makker chapeau ge moet het maar doen...

bedankt voor je reactie en ja, je hebt natuurlijk gelijk in wat je schrijft maar het was eigenlijk allemaal geschreven in een nogal emotionele bui (zo schrijf ik trouwens meestal) en dan komt het meestel wel recht uit het hart hé...

zeg Unagi, succes met de studienen ik blijm mezelf wel op de hoogte houden door regelmatig eens binnen te springen

slaap zacht en rustig

lieve groeten van Lucky

Gepost door: Lucky | 11-01-06

hehe Uwen uitleg is altijd de moeite he Lord Spons. Of moet ik nu L.S. zetten?
Ik ben
B eter
L achen
A anders
H ysterisch worden

hihi

Gepost door: Blah | 12-01-06

@ All Ik ging beginnen leren maar uit puur curieusiteit dus toch eerst nog is komen piepen. Kheb hier al luidop zitten lachen met jullie acroniemen.
Als ek mijn examen nu zou oplosse in acroniemvorm zou'k dan meer punten krijgen?

U.G. (Unagiale Groeten)

Gepost door: Acroniempje | 12-01-06

Ben ik blij dta ik diene cursus niet moet leren...

Gepost door: Crisje | 12-01-06

Hey Unagi, Nog een dagje voor de blogstilte? Dacht ik toch he...
In elk geval, succes de komende periode, maar als ik dat zo lees dat zit het toch allemaal al goed in je kopke ondertussen!
Kduim af en toe een beetje mee, tkan maar helpen he!
Groetjes,

Gepost door: An | 12-01-06

. Hmm hmm, verandering is er inderdaad constant, maar het ding is dat de natuur zich wel altijd tegen die verandering verzet. Denk al maar gewoon aan Newton en zijn actie-reactie krachten of wij als mensen die een plotse verandering eerder ervaren als een soort 'crisis'periode tot we weer gesettled zijn in de nieuwe situatie.
Dus hebben die prof en jij toch wel niet allebei gelijk zeker!

Gepost door: Twinkeltje | 12-01-06

Ik had dat... ... enkele jaren geleden ook gelezen, dat verandering onnatuurlijk was. Maar soit! :)

En als ik zoiets zou moeten lezen (al die letterwoorden) zou ik mezelf wrs een kriek lachen en een uur strijk boven mijn cursus hangen. :$

Gepost door: Anneke | 12-01-06

U.N.A.G.I.- Ke ....... is die dag nog niet bijna om ... ??? is maar stillekes zo zonder jou ... !
;-))

Gepost door: klaverke | 12-01-06

°°° Nog niet moe van het leren?
Toch nog een prettige avond.


Groetjes

Gepost door: emiel | 12-01-06

De commentaren zijn gesloten.