21-01-06

Live your life or you will be dead before you know it

Hier weer mijn laatste berichtje voor een weekje, als je het positief bekijkt zelfs maar 5 dagen dus da valt goe mee :-)

 

Vandaag al geleerd over de Ikea-wet (die volgens de prof beter de Lidl-wet zou heten …) en over ambulante handel. Vooral den uitleg over da laatste stuk is erg lachwekkend. Een stukje:

 

“Ambulante handel is het omgekeerde van sedentaire handel. Ambulante handelaars, en dus niet sedentair, zijn reizende handelaars. Ambulante handelaars zijn dus als het ware nomaden. Nomaden zijn dus niet sedentair. Ze reizen en zijn dus ambulante handelaars. We kunnen dus stellen dat ambulante handelaars, die dus niet sedentair zijn, reizende nomaden zijn”

 

Laat het dus duidelijk zijn dat dit het grappigste vak van den hoop is :-) Verder niks dan goeds over economisch recht want zijne cursus telt welgeteld 25 p’s. Op twee uurkes hebbek da vandaag dus geleerd. Ik had het al eens gelezen in den blok en morgen leer ek da nog is. Tis een waar festijn :-) Tegenover cursussen van 100 tot 310 p’s is dit toch een gigantisch verschil ze. We moesten ook een taak maken waar 50% van de punten op staan, maar die was al af voor den blok (jawel, Unagi denkt vooruit [als het hem uitkomt]).

 


 

Dan nu even een intermezzo (aka een excuus om die scheidingslijn dus ne keer te kunnen gebruiken :p)

 

Gisteren naar “Dear Wendy” gekeken. Zusje wou liever asociaal voor haar laptop zitten wezen dus had ek vrij spel in de videotheek. En laat “Dear Wendy” nu ne release zijn waar ek al lang zat op te wachten. Wou hem indertijd in de Kinepolis gaan zien, maar na 1 week was hij al uit de programmatie verdwenen …

 

De film zelf dus … Om te beginnen even zeggen dat de film geschreven is door Lars Von Trier, dan weet je al direct waar je het moet gaan zoeken :-) De steken onder water (?) naar Amerika blijven niet uit.

 

De hoofdpersonage wordt gespeeld door de jongen die “Billy Eliot” gespeeld heeft (geen idee hoe hij heet, ik zou dat kunnen opzoeken, maar ben te lui :p). Hij komt per ongeluk in het bezit van een kleine revolver. Via enkele omwegen komt het ertoe dat 5 jongeren een groepje gaan vormen: de Dandies.

Het concept: pacifisten met een geweer. Ze geven hun ijzeren partner een naam en behandelen hem met heel veel respect. Een Dandy heeft zijn geweer steeds bij hem. “First rule: we never fire our guns, we make love with them” Hun geweer mag nooit het daglicht zien want dan zou zijn/haar ware aard wel eens kunnen bovenkomen. Het dient enkel als morele steun die de Dandy zelfvertrouwen moet geven. De leden gaan van loser naar Dandy, iemand die niet wegkijkt als een ander hem recht in de ogen kijkt.

 

De film begint met de woorden: “Dear Wendy”. Je ziet hoe “Billy Elliot” een brief begint te schrijven. Tijdens de film hoor je hem regelmatig schrijven. “This is where it all began Wendy” Wendy blijkt een meisje te zijn, geen van vlees en bloed, maar wel een van blinkend metaal en een witte handgreep … de verleidelijke revolver van “Billy Elliot”. De film start dus in het verleden te vertellen totdat je op het punt komt waar “Billy Elliot” zijn brief begint te schrijven. Het einde nadert … zowel van de film als van de personages. Ze sterven voor het doel waar ze in geloven, de waarden die ze belangrijk achten en de eer die zij en hun ijzeren partners verdiend hebben. Ze willen bewijzen aan zichzelf en de anderen dat ze geen losers meer zijn en opkomen voor hun zaak.

 

Een prachtige film. Héél symbolisch. Als je van dat laatste geen kaas gegeten hebt dan geef je het na een halfuurtje al op. Bij mijn zus was dat toch zo, maar ja tkind huurt dan ook liever films waar een appeltaart in verkracht wordt (aka American Pie). Dit even volledig ter zijde :p “Dear Wendy” is dus een echte aanrader, je wordt meegetrokken in het verhaal. Je ziet alles vanuit het standpunt van “Billy Elliot” en je kan zijn gedachten en gevoelens perfect volgen. Meeslepend. Personal score: 4/5.

 


 

Enja, die lijntjes zijn wel degelijk heel grappig om te gebruiken :-)

 

Verder geen boeiende weetjes ni meer :p Heb uitzonderlijk veel geslapen deze nacht. 12u, moet een record zijn in de voorbije jaren. Normaal kan ek het al stellen met een 7 à 8 uur. Maar het heeft positieve gevolgen want de snotproductie lijkt (voorlopig) onder controle. Ook met dank aan alle medische genieën die ooit hun tijd gestoken hebben in het ontwikkelen van enkele zeer effectieve medicijnen :-) *applaudisseert even*

 

En mijn vader (waar sommigen onder jullie om de één of andere onverklaarbare reden mee meevoelen ?!) heeft vandaag beseft da’k ook volgende week nog examens heb … *onderdrukt plotseling opwellende gevoelens*

 

En om af te sluiten nog een spannend weetje (hetgeen er tevens op wijst dat mijn leven echt niks voorstelt in examenperiodes). Kging deze morgen dus beginnen leren en om te beginnen mijn kaars aansteken. Het is al meermaals gebleken dat de huidige berg welriekende was iets tegen mij heeft. Ze brandt zodanig op dat ik lucifers nodig heb om ze in brand te kunnen doen. En om niet toe te geven aan haar wil smijt ek die dus ni weg, maar brandt ek ze op tot de wiek op is :-) Misschien één van mijn niet zo geweldige ideeën …Vandaag dus mijnen eigen vinger in brand gestoken. Al bij al viel het nog mee, maar het vuur is onder mijn nagel gegaan en daar doet da dus geweldig veel zeer. Kwas in ieder geval wel direct klaarwakker … Voor zover de lezing uit het spannende gebeurtenissenboek van Unagi. *begint bijna te janken van zieligheid*

 

Nu nog even Madonna inschakelen en mij door een onverklaarbare grote hoop mails werken. En dan … TV :-D I’m so exited … :p

 

Maak er nog een hele fijne zaterdagavond van (ik doe het ook zeker :p)!

17:46 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

*** nog een prettig en aangenaam weekend verder Unagi
veel succes volgende week !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: Borriquito | 21-01-06

*** hmm blijkbaar wel een schone film !:-)
Lol ,na het gevecht met de touwtjes het gevecht met vuur ?

nog een fijne zondag ,en zet er u nog eens tegen e voor die twee laatste examens ! :-)

groetjes,
Glenn

Gepost door: Glenn | 22-01-06

Lord of the Spons Doe het daar nog goed! Sorry maar ik moest wel ff lachen met uw verbrand vingerke. hihi.
nog efkes doorbijten en d'exames zijn achter de rug. Geef er een laatste lap op, ik blijf duimen zah!!

Gepost door: Blah | 22-01-06

Allez in conclusie , buiten ne verbrande vinger en veel snot is alles toch goe...da's het belangrijkste hé...Nog veel succes met de komende week examens...

Gepost door: Crisje | 22-01-06

pffffffffffff ... ik hoop dat ik het toch overleef, ...
Tot binnen vijf dagjes UNAGI -KE ... pfffffffffff ... :-(

Gepost door: klaverke | 23-01-06

Het... is nu woensdag 25 januarie... en we zijn de studenten nog niet vergeten...
Daarom voor alle blokkers een grote DUIM...

Gepost door: snellen | 25-01-06

*** morgen u laatste examen Unagi !
Veel succes ,en zet u beste beentje voor !
*duimt superhard*

Groetjes,
Glenn

Gepost door: Glenn | 26-01-06

hoi hoi dag dag unagi unagi, ja alles twee keer omdat die twee weken blogrvrije-examentijd nu toch zo goed als voorbij zijn he?
hopelijk alles goed enne... wat je post betreft kga Dear Wendy ook wel eens bekijken denk ik en die kaars... die had gewoon een slecht karakter ;-))
groetjes,

Gepost door: an | 27-01-06

De commentaren zijn gesloten.