30-01-06

To flirt or not to flirt?

Vandaag uitzonderlijk veel werk verzet. Ik was er direct "in", dus jeej :p

Deze morgen om 7u30 uit mijn bed gebeld ... Krijgt ne mens de kans om uit te slapen, bellen ze hem op met de melding "oei sorry, verkeerd verbonden". Had al veel goesting om één of andere scheldtirade te beginnen, maar mijn betere helft kreeg de boven hand en zei vriendelijk "geen probleem, nog een prettige dag verder". Eens afgelegd even gaan zitten om te bekomen van het feit dat ik dat werkelijk gezegd had :p

Om het kort te maken ik was dus veel te vroeg klaarwakker. Heb meer gedaan dan ik gepland had en heb er rond 18u een punt achtergezet :-)

Dan kom ik op de site van Telenet en zie ik een artikel met de titel: "succesvol flirten". Met in het achterhoofd "lezen kan nooit geen kwaad" toch even gelezen. Heb het artikel hieronder gezet en even voorzien van mijn opmerkingen.

 

Een geslaagde flirt hangt af van vele factoren. Wij zetten de tien belangrijkste op een rijtje. Jeej, eindelijk gaan de grote geheimen onthuld worden, woehoe! :-)

1. Wees open
Een veelgemaakte fout is te verzinken in gedachten, of denken aan hoe je een prooi kan benaderen. De prooi? Zit je al niet verkeerd als je de ander aanziet als een prooi ... Zijn we dan echt zoogdieren op zoek naar voortplantingsmogelijkheden ... Pffff, wat een teleurstelling. Denk niet, maar doe. Verleg je aandacht naar de persoon die je ziet zitten of observeer de omgeving. En de omgeving in het oog houden gaat de ander verleiden ? Kijk toch nog iets nieuws :p

Laat zien dat je openstaat voor een leuk gesprek. Een zorgelijk gezicht door na te denken, geeft een gesloten, negatieve indruk. Je kan enkel succesvol flirten als je niet meer met jezelf of je eigen gedachten bezig bent. Enkel met de ander bezig zijn, goed hier kan ik volgen. 

2. Let op je houding
Recht je rug en hou je hoofd omhoog. Hou je prooi (?!) in het oog, zonder te staren. Kruis nooit je armen. Het maakt je defensief en zegt onbewust “Laat me met rust”. Leun lichtjes voorover als je spreekt. Hou de afstand tussen jullie beiden niet te groot. Kan een mens nog normaal doen als je daar allemaal moet op letten? Daarnet zeggen ze nog dat je niet met jezelf mag bezig zijn ...

3. Toon interesse
Luister als ze spreekt. Logisch ... Stel haar vragen en laat zo zien dat je wel degelijk luistert. Vrouwen hoeven niet noodzakelijk te luisteren. Huh? en waarom niet ? Voor hen is het belangrijker de man te laten spreken. Dat vindt hij leuk en constructief. Bovendien krijgt hij er meer zelfvertrouwen door. Als ze da zeggen zullen we da maar geloven zeker? Ik zou persoonlijk toch liever hebben dat de andere partij ook haar mond open doet ... "Hij vindt dat constructief" ... whatever ...

4. Streel
Ben je een vrouw? Probeer dan je prooi aan te raken. Ze doen maar :p Een subtiele aanraking met de knie onder tafel kan wonderen doen. Een toevallige streling van zijn arm kan voor vonken zorgen. Brandweeeeeeeer!!!

Mannen moeten iets voorzichtiger zijn met aanrakingen. Het leven is dus werkelijk ni eerlijk eh ... Probeer haar vluchtig aan te raken als je haar jas aanpakt, of de deur openhoudt, maar wees voorzichtig. Veel vrouwen houden niet van te snel lichaamscontact. Als ze interesse heeft, loont wachten. Zij zal dan wel het initiatief nemen. En als ze dat niet doet ?

5. Oog goed
Gebruik je ogen waarvoor ze gemaakt zijn. Wat een raad ... Kun je daar dan nog iets anders mee ook? Kijk ermee rond en werp een blik op je prooi. Kijk je prooi iets langer aan dan noodzakelijk, zonder te staren, en lach lieflijk. Knipoog onder geen beding. Je bent Wiske niet. Nee, ik ben Suske! :p Oei mijn geheime identiteit prijsgegeven :-D

6. Verplaats je
Sta je buiten het gezichtsveld van je prooi, maak er dan gebruik van om hem of haar te observeren. Niet staren was daarnet nog de boodschap, maar als ze het niet ziet, moet je wel beginnen staren. Pffff voyeurs Als je jezelf verstopt, zal je prooi je nooit opmerken. Verplaats je regelmatig. Ook hier is subtiliteit en gematigdheid geboden. Om de vijf minuten van plaats veranderen is geen goed idee. Het is zelfs potsierlijk.

7. Geef een compliment
Zeg tegen je mannelijke prooi wat hij goed doet. Let op details. Is hij grappig? Dan kan lachen volstaan. Forceer je lach niet. Als hij niet grappig is, lach dan niet. Het maakt de situatie enkel pijnlijker.

Geef je vrouwelijke prooi een compliment over haar ogen, haar kapsel of goede smaak. Doe het tactvol en niet stereotiep. ‘Je haar is mooi blond.’ opent weinig deuren. En klinkt vrij belachelijk ... En als het al een deur opent, dan vlucht ze er door weg. :-D heel gevat

8. Dress to impress
Heb je een mooi getraind mannenlichaam? Neen ... Toon het dan. Maar ook hier geldt: hou het subtiel. Laat zien wat je te bieden hebt, maar doe het met mate. Wat je te bieden hebt, omg, het zal wel aan mij liggen zeker ...

9. En dans!
Dansen schept mogelijkheden. Je krijgt de kans om je prooi veelvuldig aan te raken. Veelvuldig aan te raken ... tis gene catch eh mannen, ge zijt aan het dansen ... Ben je nog geen danser? Oefen thuis in het geniep. "Oefen thuis in het geniep." Kijk één ding dat ik nu is niet moet doen se :-) Probeer het na enkele weken op een afspraakje of op een avondje uit. Geef niet op. Dansen loont. En is gewoon leuk, waarom gaat ne mens anders uit ?

10. Kom, lach, overwin
Ben je even sprakeloos of valt er een stilte? Ja, na zoveel zever zou ne mens voor minder ... Staar dan vooral niet naar je nagels of naar de grond. Kijk je prooi aan en lach. Die "prooi" da stoort mij nu ne keer se ... Niets werkt beter dan dan een vriendelijke, welgemeende lach.
Let op! Vergeet niet te spreken tussendoor. Als je enkel lacht, zal je prooi zich erg ongemakkelijk voelen. En dat wil je vermijden. Gene schapelach dus, dat lukt ook nog wel :p

Vergeet niet dat flirten geen wetenschap is, en dat de jager, wel eens de prooi kan zijn. Geen wetenschap, als ge daar allemaal rekening moet mee houden is het eerder een mathematische bezigheid dan iets plezierigs ... Geen wetenschap ... zeveraars ...

 

Voor zover de lezing uit breedband.telenet.be.

Wat hebben we hieruit geleerd? Niets? Of toch wel iets, je moet de omgeving observeren, oefenen op je houding en toch niet met jezelf bezig zijn. Uw ogen gebruiken voor wat ze gemaakt zijn en we zijn niet Wiske. We showen ons getraind lichaam (ik lig in een deuk :p), vermijden een schapenlach, begluren de prooi (?!) als ze het niet ziet en als je dat allemaal gedaan hebt zie je je PROOI nooit meer terug als je het mij vraagt. Daarenboven ben je nog uitgeput van alle nutteloze dingen waar je rekening mee gehouden hebt ...

We zijn er echt veel slimmer van geworden :p Ik, de eeuwige vrijgezel als ik dit mag geloven, dankt u voor het lezen van deze compleet onnuttige tips en wenst u nog een prettige avond verder :-)

19:29 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Een vrijgezel die gaat pas slapen als hij alle sterren heeft gezien. Tjonge jonge, bij het lezen van die "tips" heb ik genoeg sterren gezien... vallende weliswaar.
Enfin, fijne maandag nog! ;o)

Gepost door: Mr. B | 30-01-06

* Toen ik dit aan het lezen was, ontsnapte mij spontaan een lachje :-)
Precies of er bestaan 'regels' die je moet volgen... Ik denk dat dé ultieme raad is: gewoon jezelf zijn en blijven en spontaan zijn.
In ieder geval veel succes met het flirten!

Gepost door: Leen | 30-01-06

°°° Ben in het geniep al danspasjes onder mijn bureau aan het doen...:)

Groetjes en nog een fijne avond.

Gepost door: emiel | 30-01-06

*** Loool Unagi u commentaar daarbij is goud waard :-P

Als ge daar allemaal op moet letten ... :-O
volgens mij komt ge bij da aanraken/kijken/lachen eerder mentaal gestoord dan aantrekkelijk over als ik het zo lees ,maar we zullen de flirtspecialisten niet tegenspreken zeker ?

nog een fijne avond ,en voor morgenvroeg niemand da u voor een bagatel wakkebelt !

-Glenn

Gepost door: Glenn | 30-01-06

oei eerst wakker gebeld worden en dan zo een artikel vol zinloze tips te verwerken krijgen. ... ocharme Unagitje...wat een geluk dat je de VBT nog hebt om je te troosten. Bij ons heb je al die tips niet nodig, we nemen je zoals je bent (némen in de figuurlijke zin van het woord hè :p)

Gepost door: Blah | 30-01-06

Ben het volledig eens en akkoord met Blah, den VBT, the answer to all you questions, op da gebied dan toch;-))

Gepost door: nicole | 31-01-06

voila we zijn weer een aantal minuten onledig geweest met dank aan teleslet :-) lool have a great night

Gepost door: willly | 31-01-06

bwaaaaa ik willekik best wel eens jouw prooi "spelen" zulle!!!!
Ajaaa, voor de VBT moet je toch iets over hebben hé....

Enne Unagi, niet té lang rond de pot draaien é.... get to the point!!! FAST!!!!! ;-))))

Gepost door: Talleke | 31-01-06

OK De volgende keer dat ik mijn ogen gebruik om mee naar buiten te kijken en een brandweerwagen zie ga ik daar toch eens raar bij kijken denk ik (als dat dan mag en mijn ogen daar wel voor bedoeld zijn).
Enfin, laat de dag-na-de-inloopdag-die-onverhoopt-succesvol-was even goed zijn !! Groetjes,

Gepost door: An | 31-01-06

Hahahaha da's nu echt den idiootsten onzin da'k vandaag gelezen heb ( ik bedoel nie uwe commentaar...want dat was dus geen onzin he...) Waar halen ze het vandaan ? ...Of zou ik nu echt zo onnozel zijn....dan zal ik het flirten al maar laten hé (...mag trouwens toch nie...vanwege een zekere ietwat jaloerse wederhelft :))) ).

Gepost door: Crisje | 31-01-06

goed dat jezelf al tot die gezonde conclusie bent gekomen Unagi ... zo zie je maar weer eens dat men niet alles mag geloven en geniet nog van je vrijgezellenbestaan hé ... :-)))
liefs, klaverke

Gepost door: klaverke | 31-01-06

Zulke tekstjes... ... zijn goed om eens mee te lachen. :)

Gepost door: Anneke | 31-01-06

De commentaren zijn gesloten.