06-02-06

Hung Up

 Switch me on, turn me up

I want to touch you you’re just

Made for love

 

 

Een ééntonige beat zet de computerboxen aan het werk, luid kreunend werkt een halfslaperig figuur zich in zijn stoel. De halfwakkere, halfslapende kijkt naar het scherm en ziet dat er geen nieuwe mails zijn. “Jammer, dan maar aan het werk” gaat er in het brein om. Enkele klikken en een hele nieuwe wereld opent zich. Grote witte vlakken, gevuld met zwarte lijnen. Vele witte vlakken, vele zwarte lijntjes. Het zwart – witte kleurenspel ontlokt een diepe zucht.

 

 

The piano keys are black and white

But they sound like

A million colours in my mind

 

 

“Niet in mijn geest” denkt de persoon. Het zwart – witte lijnenspel blijft zwart – wit. Er komen helemaal geen kleuren tevoorschijn en in zijn gedachten heerst er enkel chaos. De soort van chaos die na een kop koffie snel in orde zou over gaan. Maar het illustere figuur wil zich niet verplaatsen. Te moe, te lam, te koppig. Chaos dan maar …

 

 

You're not half the man you think you are
Save your words because you've gone too far
I've listened to your lies and all your stories
You're not half the man you'd like to be

 

 

Het herlezen van de laatst getypte regels gaat traag. Elk woord lijkt naar een ander te lijden, zonder dat er enige samenhang te merken is. Waarom was net die volgorde van woorden gisteren betekenisvol en lijkt het deze morgen nergens naar? Misschien ligt het wel aan de context. Het halfwakkere wezen wrijft in de ogen en scrollt naar boven. “Dan maar het hele hoofdstuk”.

 

 

Roads are getting nearer

We cover distance but not together

 

 

De woorden lijken te zweven, allemaal door elkaar, als was het één grote wolk van letters. Het heeft geregend op het witte vlak, maar heeft het wel goed geregend? Heeft de wolk wel in de juiste volgorde en op de juiste manier geregend … De hersencellen, die wanhopig een poging doen om een antwoord te vinden, weten het niet. Ze geraken er niet uit.

 

 

You know I can’t resist
I never wanna fall asleep
I know you wanna dive in deeper

 

 

Opnieuw ontsnapt er een hele diepe zucht. Het silhouet staat recht en herschikt de badjas die om het lichaam gedrapeert hangt. Nogmaals ontsnapt er een zucht.

 

 

Why don't you walk away?
No buildings will fall down
Why don't you walk away?
No quake will split the ground
Why don't you walk away?
The sun won't swallow the sky
Why don't you walk away?
Statues will not cry

 

 

Vermoeid heft hij zich uit zijn stoel en zet hij koers naar de keuken. *Klik* De waterkoker wordt voorzien van elektriciteit. De arm strekt zich vermoeid uit en reikt naar de een tas. Het tweede hand gaat ondertussen koortsachtig op zoek naar een lepel. De twee worden verenigd op het aanrecht.

“Nu nog een zakje” Traag scheurt het zakje open. Bruin poeder valt op de lepel die in de tas zit. *Klik* Het water is klaar.

“Uitgieten en roeren” De arm strekt zich weer en even ontsnapt er een kreun door het onverwacht grote gewicht van de waterkoker. Het klare water vermengt zich met het bruine poeder. De andere hand draait onvermoeibaar cirkeltjes met het lepeltje. De waterkoker terug op zijn plaats en de roerbeweging lijkt niet te stoppen. De ogen staren naar het zwarte goud. Het hoopje mens staart naar de tas en verdrinkt in de zwarte zee.

 

 

Won’t you be my dictionary

Won’t you translate fun

Into something necessary

 

 

Met slome stappen gaat het terug richting stoel. Vermoeid wordt lucht naar binnen gezogen om dan weer uit te blazen naar het zwarte goedje toe. De lippen gaan voorzichtig uit elkaar en gaan richting tas. Eén slok. Ogen dicht. Het ademen stopt. Hij voelt hoe het warme goedje zich een weg baant door zijn lichaam. Hoe het lichaam zichzelf wakker schudt en hoe de knop “on” geactiveerd wordt. Hij is klaar voor een nieuwe dag.

 

 

You can have it

You can have it

True bliss

 

 

 

In volgorde van verschijning:

Ooh la la – Goldfrapp, Spider’s Web – Katie Melua, Sorry – Madonna, What Else Is There – Röyksopp, Can’t Resist – Texas, Walk Away – Franz Ferdinand, Dictionary – Hooverphonic, Free haven – Ozark Henry.

16:14 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

amaiiiii zou jij niet beter richting BED gaan????
ik heb nu echt compasse met jou ;-)))

Gepost door: Talleke | 06-02-06

Gunther ! Schitterende Zweedse kitsch ! Heb dat vorige week ook gehoord bij Friedl .. Echt lachen..

Gepost door: Aardvarksken | 06-02-06

Hier brandt de lamp Maar niet bij mij.

(Wel dat je Texas hebt geplugd waarvoor dank.)

Gepost door: Fresco | 06-02-06

*** blijkbaar nog moe van uit te gaan ? :-) Allez ,en u dan direct achter u werk zetten ! Kbewonder u (en ook voor u fab muzieksmaak ;-))

-Glenn

Gepost door: Glenn | 06-02-06

een... verdiende vermelding op de startpagina... proficiat...

Gepost door: snellen | 07-02-06

ge moet het maar kunnen allemaal ... ;-))) en Unagi ... een dikkkkke welverdiende proficiat met je vermelding op de beginpagina ... :-))) Dat is niet niks hé zeg ... :-)))) !

Gepost door: klaverke | 07-02-06

Proficiat met je vermelding op de voorpagina !!

Gepost door: Aardvarksken | 07-02-06

Lord Spons er schuilt een Schrijver in U waarde Lord Spondership.

Gepost door: Blah | 07-02-06

De commentaren zijn gesloten.