15-02-06

Evaluatie

De lessen van vandaag zijn geëvalueerd en geklasseerd.

De eerste blok van 4u valt onder de noemer "take a last good look at me, this is the last you'll ever see". Nen dikke cursus die vooraan LETTERLIJK wordt voorgelezen. Zijn cursus is, nog maar eens, een herhaling van vakken die we in het verleden al gekregen hebben. Bovendien krijgen we de laatste les (waar ik dus vlijtig aanwezig zal zijn) 30 vragen. Van die 30 krijgen we er dan 2 à 3 op het examen. Studenten die al les van hem hebben gehad zeggen dat de lessen overbodig zijn en dat de vragen letterlijk in de cursus staan en hij ook niets meer verwacht van "extra" info. De prof heeft dit in het begin van de les ook bevestigd. Maar Unagi was in stemming en begon aandachtig te volgen en zelfs te noteren ... 15 minuten later werd de Focus bovengehaald en met de pauze was meneer weg. Even in de bib gaan neuzen voor mijn thesis en dan richting Quick in de Nieuwstraat.

Les nr.2, met de naam "marketing verkoop", heeft alle allures om gebombardeerd te worden tot meest interessante les van het jaar. Een zeer interessante prof met hopen werkervaring. Hij brengt geen theorieën aan omdat we die toch al kennen en spitst zich toe op voorbeelden en praktische oefeningen. Het zijn interactieve lessen, wat met een aula van 50 wel heel geanimeerde gesprekken oplevert. Hij staat bovendien ook op een heel ontspannen manier "les" te geven. Eindelijk een prof die doorheeft dat we de theorieën nu wel al kennen en nood hebben aan praktijkgevoel. Unagi zal dus elke week met veel interesse & enthousiasme op post zijn.

Wat ook op viel was dat prof nr.1 er niet in slaagde de aula stil te krijgen, terwijl 3/4 (!) zijn krant of een boek aan het lezen was (ik heb een kleine steekproef genomen, uit verveling, en 3/4 is dus niet overdreven). Prof nr.2 heeft nooit gevraagd om stil te zijn en ik heb een aula zelden zo stil, aandachtig & meewerkend gezien als toen. Dat zegt genoeg ...

Verder vandaag nog mogen ondervinden hoe traag het Belgische gerecht wel werkt. Ik ben in april 2005 aangereden door een vrachtwagen. Het was een traagrijdende file en de chauffeur vond blijkbaar dat het niet snel genoeg ging. Hij reed vanachter op me in. Het kwam compleet onverwacht en ik was dus half in shock. Hij heeft tot 2 keer toe tegen mij gereden en dan bleef hij me gewoon verder duwen. Ik ben dus op kant gaan staan en hij reed gewoon door. Ik heb direct papier genomen, de nummerplaat genoteerd en enkele kenmerken van de vrachtwagen (zoals de firmanaam: BTK Transport [nèh!] en dat het een witte oplegger was met een groene streep en zo van die dingen ...). Ik ben dat gaan aangeven en heb hen dat papier gegeven. Mijn beschrijving bleek te kloppen (logisch ...). Veel blablabla dus en reparatiekosten ter waarde van een dikke 300 euro. Alles volgens de regels uitgevoerd en vandaag een brief gekregen. De tegenpartij ontkent alles (deuh ...) en daarom kan er geen vervolg gegeven worden aan mijn klacht. De zaak wordt zonder meer geklasseerd. Conclusie: vrachtwagens mogen je aanrijden, tenzij er getuigen zijn moet je dus alles zelf maar betalen. In mijn geval zagen de omliggende auto's wat er gebeurde, maar er is niemand gestopt en ik heb er zelf ook niet aan gedacht. Dus na een dikke 10 maanden zijn ze tot hett besluit gekomen dat ik alles zelf mag betalen en de chauffeur niet schuldig is ... Proper is dat!

 

En dan nog even een vervolg op gisteren:

die "onbekende schat" is dus niet zo onbekend. Haar adres stond er bij, maar heb dat dus niet gezien :p Ik wijt mijn fout aan een overdosis boeken enzo :p Hier kan je het schatje eens bezoeken :-)

en Talleke, ik lig helemaal niet onder de sloef, ik luister gewoon naar de vrouwelijke raad *lacht* En wie weet heb ik binnenkort wel een vriendin *lacht luidop* En tot slot, ze maken van mij geen nieuwe man, dat ben ik al :-D *ligt plat van het lachen*

19:36 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

*** tja, die verzekeringen hé, alles zouden ze doen om maar niet te moeten betalen
nog een prettige avond Unagi, groetjes

Gepost door: Borriquito | 15-02-06

ja, dat schatje had bij mij ook gereageerd :D

Gepost door: Anne | 15-02-06

°°° Heb dat anonieme schatje ook op bezoek gehad gisteren.
Wel saai als alles gewoon voorgelezen wordt en je geen uitleg krijgt.
Je kan evengoed niet naar de les gaan.
Misschien lees je het zelf nog vlugger?


Groetjes

Gepost door: emiel | 15-02-06

hihihi dat anonieme schatje had mij ook te grazen... tot ik zag staan "ga naar blog", mijn eurootje is dan toch nog iets sneller gevallen dan het uwe Unagi ;-))
En ge hebt mij serieus curieus gemaakt hoor... zal hier binnenkort iets te lezen zijn over een liefde? Ik hoop het alvast met je mee!
liefs Vlindertje

Gepost door: Vlindertje | 15-02-06

'k ben nog iets vergeten :-) ivm die aanrijding: ge zou voor minder toch eens allerlei krachttermen bovenhalen waar kapitein Haddock nog een puntje kan aan zuigen hé!!!!
Djeezes... waar gaat dat toch naar toe met de mensheid?!?

Gepost door: Vlindertje | 15-02-06

^^^ De nieuwe man Unagi!!!! Hummmmm, ik ben véééééél te vroeg geboren hé!!!! Verdikke toch.... ;-)))))

maar euuuuuh.... alle gekheid op een stokje..... het werd reeds eerder vermeld hier.... ALS je ooit trouwt dan zijn wij , den VBT, erbij hé!!!!!

Gepost door: Talleke | 16-02-06

jahaaaa ik treed Talleke bij! Wij zijn dan de bruidmeisjes hè!!!!

En omtrent dat vrachtwagengedoe, daar krijg ik dus 't schijt van he, echt 't schijt. Goh ik weet ni wat ik zou doen, misschien stap ik gewoon naar dat bedrijf en klop ik dien directeur op zijn gezicht ofzo, man man man, dat is zoooo superoneerlijk he, ik kan er mij verschrikkelijk in opwinden sè. Dat zuigt hè, dat zuigt zo erg hè.... grrrr.....

Gepost door: Blah | 16-02-06

*** Geseponeerd...ongelooflijk, ze mogen u gewoon overhoop rijden en dat kan. Ja ik weet het heb het ook meegemaakt, en dat is ook geseponeerd wegens dat ik hem persoonlijk niet kon identificeren ( zijn gezicht nie gezien) en hij ontkende in alle toonaarden. Maar ze hebben me tenminste met hem in confrontatie gebracht en ik kan nu eenmaal nie liegen...spijtig genoeg.

Even over 1ste deel : Gelukkig zijn er nog profs die boeien. En die blijven je het langst bij. En dan zulke aflezers...da's toch gewoon verspilling van je tijd...je kan zelf ook lezen ( allé op dat niveau is dat toch een basisvereiste me dunkt :)-)

Gepost door: Crisje | 16-02-06

dag Unagi, dat van die vrachtwagen is wel straf ja, dus gewoon zeggen dat je het niet gedaan hebt volstaat om geen vervolging te krijgen?
allez, kben dan toch al content dat er nog interessante proffen zijn!
groetjes,

Gepost door: An | 16-02-06

huiswerk hoi, erg hoor van dat ongeval, ge zou voor minder tschijt krijgen!!
wil je eens zien op mijn blog??? Klein beetje homework....als ge wilt...aub

Gepost door: dingske | 16-02-06

°°° Was het weer zo saai vandaag?
Ik hoop van niet!


Groetjes

Gepost door: emiel | 16-02-06

De commentaren zijn gesloten.