23-02-06

Wat een begin ...

Vandaag om 8u30 begon mijn eerste les, maar dan wel zonder mij. Unagi was niet op de afspraak. Hij stond in een lange rij studenten. Allemaal druk in de weer, van de ene zijn gezicht viel de spanning zo af te lezen, de andere waren zoals een niet te stoppen waterval nerveus aan het babbelen, nog anderen kregen hun lach niet onder controle en de laatste groep, waartoe Unagi ook behoort, stond knarsetandend en met 1001 gedachten rusteloos hun beurt af te wachten.

Allemaal in groep voor de deur met het veel zeggende plaatje "studentenadministratie". De rij schreed langzaam maar zeker vooruit. Het meisje voor mij met het lange blonde haar, de zwarte bril en de broek met de diamantjes (wat doet een mens anders buiten het bestuderen van degene voor hem?) was aan de beurt ... Het meisje laat haar studentenkaart zien ... De mevrouw achter de balie vraagt aan het meisje welk jaar. "Schakelprogramma" komt er zenuwachtig uit. De stapel wordt doorbladert ... en hij wordt nog eens doorbladert ... en nog eens. Het diamantenmeisje (want zo noemde ik haar ondertss) werd zichtbaar zenuwachtiger en begon stilletjes aan rood te worden. "Sorry", zegt de mevrouw achter de balie, "jouw papier zit er niet tussen; ik zal het opnieuw moeten printen"

Unagi die door het hele voorval en het lange wachten zijn hart steeds harder voelt bonken, haalt diep adem. De mevrouw loopt van achter de balie naar haar PC. En zet hem op. Na bijna een minuut naar het scherm te hebben zitten staren beseft ze dat er nog zowat 50 andere studenten staan te wachten die ze op haar eentje elk van het juiste papier moet voorzien. Ze schiet zich naar mij. Neemt een snelle blik op mijn studentenkaart. Uit pure efficiëntie zeg ik "masterjaar" nog voor ze het vraagt. Ze begint naarstig te zoeken en tot mijn grote vreugde vindt ze het blad direct.

Unagi neemt het aan en verwijdert zich uit de rij. Voorzichtig en met een bonkend hart neem ik een kijkje. Eerst mij oriënteren tussen alle nummers en woorden en dan vind ik de kolom waar ik naar op zoek was "Score" (op 20). Mijn ogen lopen naar beneden en mijn ongeloof stijgt steeds meer. Ik dubbelcheck alles nog eens en herlees het nog een keer. De wereld staat even stil, de zenuwachtige babbelaars, de giechelende zenuwpezen en de knarsetanders, even hoor ik ze allemaal niet meer. Traag overloop ik de getallen nog eens 15 ... 16 ... 15 ... 14 ...15. De glimlach wordt groter.

Ik neem m'n GSM en kan me even het nummer van thuis niet meer herinneren, het begint met 052 ... en dan? Ik kan me geen enkel cijfer meer herinneren, buiten de wonderbaarlijke combinatie van die 10 tekens op mijn blad. Op naar de voorgeprogrammeerde nr's dan maar. Ik hoor de toon "Hallo met de mama van Unagi"

"Mama ik heb mijn punten"

"En ze zijn goed zo te horen"

"De beste examenreeks tot nu toe"

"Ahhh"

Ik baan m'n weg tussen een groep picknickende eerstejaars.

"één 14, drie 15'en en een 16"

De reactie van de de eerstejaars, die blijkbaar nieuwsgierig naar de blije passant aan het luisteren waren, logen er niet om. "Eh?" "Alé jong" "Hebde da gehoord?"

De glimlach werd nog groter.

Met een big smile zette ik mijn weg naar de les voort.

Het werd nog een mooie dag.

18:53 Gepost door Unagi | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

:-) Hey proficiat met je goede uitslag geniet deze avond maar goed
groetejs Ninne

Gepost door: Ninne | 23-02-06

* hé, goed gedaan seg! Zo'n goeie cijfers, dat moet toch gevierd worden e ;-)

Gepost door: leen | 23-02-06

*Jiehaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!* Amaaaai Unagi!! 'k ben kweetnie hoe blij voor je! Zo'n goei punten! Een heel dikke proficiat!
En 'k lig hier krom van het lachen met je vorig postje over je pa :-)). Heb hier een kopie-exemplaar van uw pa thuis rondlopen ;-)
dikke knuffel xxx en maak er een fijn weekend van!

Gepost door: Vlindertje | 24-02-06

OOOOOOOOOOO WIEIEIEIEIEIEIEIEIEIE!!!!! Ge moogt er vaneigest heel trots op zijn pé! Zo een punten!!!!! WHIEIEIEIEIEIE!!!!
Santé op Unagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!

Let's go crazy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tralaladingdong!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: Blah | 24-02-06

*** proficiat Unagi met je punten !!!!
nog een prettige zaterdagavond verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 25-02-06

°°° Unagi,
Proficiat met je punten!
Je zou voor minder gaan stralen.
Geniet van het weekend.Groetjes

Gepost door: emiel | 25-02-06

YES YES YES Ik wist dat jij het kon!!!!

PROFICIAT zulle!!!!! Knap, indrukwekkend, chapeau... alléé ja.....alles wat SUPER is ;-))))
Das ook normaal hé.... bij den VBT aanvaarden we geen klungels

tralala..... ding ding dong.....

MMMMMMMMM.... onze sponsor is the best!!!!! En we do the rest ;-))))

Gepost door: Talleke | 26-02-06

**** gefeliciteerd met je fantastische punten Unagi ! :-D

Gepost door: Glenn | 26-02-06

Beetje veuls te laat... ... maar een dikke proficiat! Geniet er nog van! :)

Gepost door: Anneke | 27-02-06

Knap hé maat ! Proficiat met al uw goede punten. Doe zo verder !
Groeten en tot blogs.....

Gepost door: stropke | 27-02-06

Hoi Unagi, vooreerst ne dikke proficiat met zo'n
prachtige punten.
Lang geleden, maar ben ff komen bijlezen!
Nog een fijne dinsdagavond!
Groetjes.
Mireille.

Gepost door: mireille | 28-02-06

De commentaren zijn gesloten.